İkinci elde sahtekarlığa rekor ceza

İkinci elde sahtekarlığa rekor ceza
Noter devrini yapan ancak parayı satıcının hesabına yatırmayıp aracı aynı gün başkasına satan iki kişiye hapis ve 531bin TL para cezası kesildi.

İzmir’de internetten ilan vererek lüks otomobilini satmaya çalışan M.B. ile irtibata geçen O.T, kendisini üniversite hastanesinde görev yapan doktor olarak tanıttı. O.T, arabayı kadın doğum uzmanı olduğunu söylediği ablası E.Z. için almak istediğini belirtti.

Parada anlaşan taraflar notere gitti. Burada otomobilin 145 bin liralık bedelle devri yapıldı. İkili, parayı banka hesabına göndereceklerini ancak şu an EFT işlemlerinde bir problem olduğunu belirtti. Bu arada otomobil ise aynı gün içinde 100 bin liraya M.Y’ye, oradan da 120 bin lira karşılığında Bursa’da Y.G’ye satıldı.

Bütün gün para yatırılmadığını gören M.B. polise gitti. Yakalanan şüpheliler hakkında dolandırıcılık iddiasıyla dava açıldı. Dün hâkim karşısına çıkan O.T’ye 4 yıl hapis ve 290 bin lira, E.Z’ye 3 yıl 4 ay hapis ve 241 bin lira, M.Y’ye ise 5 ay hapis cezası verildi. Mağdur avukatı Tolga Yurdakul “Bu para cezası ödenmediği takdirde toplamda 14 yıl hapse dönüşecek. Bizim için çok önemli ve emsal bir karar” dedi.

İstanbul merkezli 8 ilde ‘resmî belgede sahtecilik’ yaparak dolandırıcılık suçlarına buluşan 33 kişilik şebekeye operasyon düzenlendi. Aralarında devlet kurumlarında çalışan 8 kamu görevlisinin de bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel