İKİNCİ BAŞKAN KÖKSAL ÖNER:‘KAN BAĞIŞINA TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİK’

İKİNCİ BAŞKAN KÖKSAL ÖNER:‘KAN BAĞIŞINA TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİK’
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Türk Kızılay'ı ile birlikte 31 Mart 1 Nisan 2021 tarihleri arasında pandemi kuralarına uy

Cumhuriyet Ortaokulu’nda düzenlenen törende; İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Yayla, Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Ulaşır, Zeki Cevher İlkokulu Müdürü Şadi Baş, Zeki Cevher İlkokulu Müdür Yardımcısı Rüstem Zengin, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Davut Mert, Anadolu Lisesi Müdürü Hazım İşbilen, Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Fatma Özalıcı  Sefacı, Şehit Müftü İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Özdemir, Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Atilla Çevik, Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Turgay Yazıcı, Atatürk Mahallesi Muhtarı Ayhan Alper, Ayşe Hanım Camii İmam Hatibi Yaşar Al ve Esnaf Ahmet Bilgin’e teşekkür belgelerini işleri nedeniyle Ankara’da bulunan    Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadik Edis’in yerine Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner tarafından  takdim edildi.

‘GÜNÜMÜZDE KAN AÇIL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR’
Vezirköprü’de önemli adımların atıldığını işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner,“ Çarşamba’nın Dürüsü köyünde bir önceki dönem Samsun Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın katılımı ile ilkini düzenlemiş olduğum kan bağışının ikincisinde medeniyetler diyarı olan Vezirköprü ilçesinde Kızılay'ı ile birlikte pandemi kuralarına uyarak, Mehmetçiklerimizin adına Vezirköprü Cumhuriyet Ortaokulu’nda kan bağışı kampanyası düzenlediğim için çok mutluyum. Günümüzde kan açıl değil sürekli ihtiyaçtır. Vezirköprü Cumhuriyet Ortaokulu’nu evim gibi görüyorum. İleriliye günler içinde burada aynı şekilde kan bağışı kampanyası düzenlemeyi hedefliyorum. Bu konuda bana destek  veren  değeli insanlar a teşekkürlerimi bir borç biliyorum ”şeklinde konuştu. 

‘SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KAN VERMEYE ENGEL DEĞİLDİR’
Hastanede yatmakta olan hastalar için kan stoklarını belirli seviyede tutmak için çalıştıklarını ifade eden Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram,“Dünyayı etkileyen pandemi  kan bağışlarını ve stokları da etkiledi. İlimizde bu yıl kan bağışı sayıları biraz düşük seviyede seyir ediyor. Kesinlikle Covid 19 kanla buluşmayan bir virüstür. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde kan merkezlerine gelerek kan bağışında bulunabilirler. Kan merkezlerimizde maske ve sosyal mesafe kullarına uygun kan bağışlarını yapabilirler. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kan vermeye engel değil. Kan bağışlamaya giden kan bağışçıları sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuyorlar.  Ramazan ayında belirli bir düşüş olacaktır. Bu nedenle ramazana girmeden önce vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmalarını arzuluyoruz. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum ”diye konuştu.

‘BİR GÜN KAN İHTİYACI HER AN HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR’
“Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” Kan bir gün hepimize ihtiyaç olabilir. Kimin nerede, ne zaman ve kaç ünite kan ve kan ürününe ihtiyaç olacağının belli olmadığına işaret eden Vezirköprü Belediyesi Başkan Yardımcısı Salih Sefacı,“18 yaşını dolduran ve 65 yaşına kadar olan her vatandaşımız kan bağışı yapabilir. Erkekler üç ayda bir yılda dört defa, kadınlar dört ayda bir yılda üç defa kan bağışı yapabilirler. Bir gün kan ihtiyacı her an herkesin başına gelebilir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Kimse sağlıklıyım kana ihtiyacım yok diyemez. Biz olmasak bile bizim dışımızdaki bir vatandaşımızın kana ihtiyacı bulunduğunu unutmamak gerekir. Bugün kan ihtiyacı olmayan birisine yarın kan ihtiyaç olabilir. Ayrıca kan bağışı kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”ifadelerini kullandı. 
Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber