OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ ÇOCUKLARA KİTAPLARI SEVDİRMEK İÇİN BİRARADA!

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ ÇOCUKLARA KİTAPLARI SEVDİRMEK İÇİN BİRARADA!
Çocuklara kitap sevgisi kazandırmak için, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 6 farklı ilinden ve Polonya’dan biraya gelen 12 öğretmen; Oyuncağım Kitabımdan eTwinning Projesini başlattı.

Proje Ortaklarından başta  Canik-Samsun Neşe Kaya, Sümeyye Uzun,Tekkeköy-Samsun, Seda Aydogdu,Maltepe-Istanbul Zehra Saçkan, Maltepe-Istanbul, Semra Kan, Konyaaltı- Antalya Seyma Yılmaz, Çorlu-Tekirdağ Buse Doğan, Başiskele-Kocaeli Emine Şimşek,İzmir Esra Başyurt, Giresun, Fatma Zehra Ata Kocagöz,Umudum,Erzurum, Zuzanna Szarkowska-Czeczko, Urszula Drewniak ve Polonya, geliyor.

Öğretmenler, Çocuklarda kitap sevgisini ve çocukların kitaba ilgisini arttırmak için tüm ortaklarıyla birlikte, çocuklarla çevrimiçi buluşarak hikaye kitabı okuyorlar. Aileleriyle birlikte hikaye karakterlerinin oyuncaklarını yapan çocuklar, kitaplarla aralarında güçlü bir bağ  kuruyorlar. Her etkinliği farklı tekniklerle hazırlayan Oyuncağım Kitabımdan eTwinning  ekibinin çevrimiçi buluşmaları çocuklar ve ailelerinden yoğun ilgi görüyor. Çocuklara eğlenceli etkinliklerle kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan öğretmenler; iki tane kitabı farklı dillere çevrilmiş olan Origamili masallar serisi kitaplarının yazarı; Trt Eba kanalında origamili masallar programını yapan, yazar Sema Yaylı ile çocukları buluşturdu. Büyük ilgi gören etkinliğe Samsun Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar,” katıldı ve tüm öğretmenleri tebrik etti.

‘ÖĞRETMENLER KİTAP VE MÜZİK ETKİNLİKLERİ DÜZENLİYORLAR
Öğretmenler dil farkındalığın gelişmesi, farklı kültürlerin tanışması amaçlı Polonyalı ortakları ile bir araya gelerek farklı dilde kitap ve müzik etkinlikleri düzenliyorlar. Öğretmenler; aynı zamanda ailelere kitap seçimi ve çocuğa kitap okunmasında farkındalık kazandırmak için; resimli çocuk kitapları, nitelikli çocuk kitabı seçimi konularında aile eğitimleri düzenliyorlar. Bu etkinlikleri düzenlerken alanında uzman çocuk kitabı editörü, yazarı, masal anlatıcısı, kitap çevirmeni konuk ediyorlar. Projelerine Çocuk kitapları çevirmeni ve yazarı Gamze Özdemir, Çocuk kitapları eleştirmen- editörü Kevser Şenel Yılmaz konuk oldu.

ROJE ORTAĞI OLAN ÖĞRETMENLER GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADI
Oyuncağım Kitabımdan eTwinning Projesi Öğretmenlerinden  proje ortağı Buse Doğan: Bu projeye başlarken  çoğumuz henüz birbirini canlı olarak görmeden yakın dostluklar kurarak eğitim ve çocuklar için tek yürek oldu. Fikir İstanbul Maltepe'de görev yapmakta olan Seda Aydoğdu öğretmenimizin aklına düşünce gerisi adeta çorap söküğü gibi geldi. Projemizde pandemi sürecinin dezavantajını en aza indirmeye çalışarak, doğudan batıya ulaşabildiğimiz her çocuğun evine konuk olup onlara hikayeler okuyoruz. Bu projede yer aldığım için çok mutluyum ”dedi.

Proje ortağı Sümeyye Uzun: 21’inci Yüz yılın çocuklarına hitap edebilmek için geleneksel yöntemlerle beraber, teknolojik programları kullanarak projemizi yürütmekteyiz ”diye konuştu.

Proje ortağı Neşe Kaya: Çocukların doğuştan getirdikleri oyun şemalarını kitap şemalarıyla birleştirerek çocukların hayatında kitabı eğlenceli hale getirmeyi hedefliyoruz. Çocukları kitaplarla tanıştırırken onların eğlenceli vakit geçirdiğini düşünüyorum ”şeklinde ifade etti.

Proje ortağı Fatma Zehra Ata Kocagöz:  Birbirini yüz yüze tanımayan ama aynı amaç için aynı yolda yürüyen öğretmen dostlarımızın olması çok büyük bir mutluluk. Bununla birlikte Türkiyemizin 6 farklı şehrinden yüzlerce çocuğumuzun evine konuk olup hepsinden "öğretmenim" sözünü duymak ve gözlerinin ışığını görmek tarif edilemeyecek bir duygu. Bizim öncelikli hedefimiz çocuklarımızın yüreğine kitap sevgisi düşürmek ve kitaba olan merakının artmasıdır ”ifadelerini kullandı

Proje kurucularından Zehra Saçkan: Polonya- Sokólka  , Türkiye-İstanbul,  Erzurum,Giresun,Kocaeli, Tekirdağ,İzmir, Samsun ,Antalya ortaklarımızla bir araya geldiğimiz bu  projede ,öğretmenler kişisel ve mesleki anlamda kendini geliştirebilmekte, veliler çocuk gelişimi ve kitap seçimi konusunda farkındalığa ulaşmakta, çocuklar ise  eğlenerek öğrenmekteler. Proje benim için tarifi imkansız güzellikte deneyimlerle dolu. Projeye gönül veren herkese sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Proje kurucularından Seda Aydoğdu: Oyuncağım Kitabımdan eTwinning Projesi ilk aklıma düştüğünde bu kadar yankı uyandıracağını düşünmemiştim. Fakat projedeki  öğretmen arkadaşlarımın çabası, velilerimizin ilgisi , çocuklarımızın isteklikleri sayesinde çok ilgi gören, her haftası yoğun heyecanla beklenen ,eğlenceli olmasının yanı sıra her yaştaki bireye hitap eden  muhteşem bir çalışmaya dönüştü. Bu projeyle çocuklarımızın hayal dünyasına kitap sevgisi olarak bıraktığımız tohumların ömür boyu büyüyerek bir çınara dönüşmesini diliyorum. Bu yolda destek olan herkese çok teşekkür ediyorum ”vurgusu yaptı. 

Oyuncağım Kitabımdan eTwinning Projesi sosyal medya hesapları: Facebook:Oyuncağım KitabımdanYoutube:Oyuncağım Kitabımdan eTwinning Projesi İnstagram:@oyuncagimkitabimdan

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim