"Hedefler farklı"

"Hedefler farklı"
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen Yerel seçimlerde ittifak olunması gerektiğini, ancak İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin tutarsız davranışlar sergilediğini söyledi

2024 Mart ayının yerel seçimleri yaklaşması ile birlikte partilerin aday adaylık listeleri tamamlanıyor. Gazetemize Röportaj veren Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen Bu seçime ittifak ile girilmesi gerektiğini, İyi partinin İttifaka karşı söylemlerini kabul etmediğini ve Yeniden Refah Partisinin ise söylemleri ve yaptıklarının tutarsız olduğunu belirtti.

"Ülke 2 Kutuplu sistem"
Ülkenin 2 kutba ayrıldığını söyleyen Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen "Bizler yerelde ilçelerimizdeki aday adayı komisyonlarımızı kurduk ve ildeki aday tespit komisyonumuzu kurduk ve bu durumda yerelden genele doğru bir çalışma modelini başlattık. Çalışma modeli doğrultusunda aday adayı tespit komisyonları çalışmalarına başladı. İldeki aday adaylarımız komisyona bildirildi bizde bu komisyon neticesinde Kayseri Milletvekilimiz Mahmut Arıkan bey bölge sorumlumuz ve aday adaylarımızı masaya yatırmış olduk. Bu doğrultuda bir kısım karar verdik bizim kararlarımız başlangıç itibarı ile net bir karardı. Genel merkezimizin de kararıyla yerelde yani bizler aday adayı tesbit etmeyi kararı aldık. Bazı siyasi partilerimiz biz ittifaka girmeyeceğiz, kendi adaylarımız ile yola çıkacağız iddialı söylemler yapıyorlar ama şunu söylemek gerek Ülkemizin yürürlükte olduğu sistem 2 partili, 2 kutuplu sistem dir. Bu bölgesel anlamda ABD'de uygulanan dünyanın belli yerlerinde uygulanan bir sistemdir. İttifaklar genel seçimlerde vardı. şimdi baktığımız zaman yerel seçimlerde ittifaklar yok olmayacaktır, doğal olarak bitmiştir ama bu süreçte de ittifak olmayacak anlamına gelmez. çünkü baktığımız zaman karşımızda bir ittifak var karşımızda bir ittifak olduğuna göre bizde ittifak ile girmeliyiz diye düşünüyorum." diye ifade etti.

"Toplum Hesap Sorar"
İyi partinin ayrı seçime girmesine tepki gösteren Başkan Salih Şen "Şimdi başka partilerin siyasi çalışmalarına müdahale etmek gibi olmasın ama nihayetinde bir birlikte süreç geçirdik İyi Parti ile bu süreç dahilinde bu kararsızlığın bize zarar verdiğini gördük. yerel seçimlerde ise yine tek başımıza gireceğiz kararı çıktı ama tek başımıza girdiğimiz zaman nereden bir seçmen getirerek bu karşımızdaki ittifakı yenebileceğiz sonuçta uzaydan insan getirmeyeceğiz. Nihayetinde burada bu bölgenin siyasi matematiği bellidir. Burada tek başımıza seçime girdiğimiz taktirde kötü sonuçlanabileceğini düşünüyorum. İyi parti ayrı seçime girerse de ki öyle karar aldılar seçime girecekler bu sonuçlara da kendileri katlanacaklardır. Toplumda buna gelecek seçimlerde bunun hesabını sorar diyorum." şeklinde konuştu.

"Siyaset sonuç alma yeridir"
Siyaset çözüm bulma yeri olduğunun altını çizen Başkan Şen "Yeniden Refah partisi ile tabanlarımız evet uyumlu sistem artık tabanları birbirine yakın olan partiler oluşmaya başladı. Yani MHP ile İyi parti'nin tabanları birbirine uygun bizimle Yeniden Refah Partisinin tabanları birbirine uygun ama burada alınan kararlar önemli nerede durduğumuz önemli onlarında tabi kendi parti stratejileri var. O stratejiler doğrultusunda aldıkları bazı kararları sonradan değiştirebiliyorlar. Yani geçmiş seçim sürecinde işte biz tek başımıza gireceğiz dediler sonra gittiler Cumhur İttifakına girdiler. Bazı antlaşmalar imza attılar ama halkın huzuruna çıktığı zaman ittifak içerisindeki muhalefet anlayışını kullanmaya çalışıyorlar ama bu sonuç getirmiyor nihayetinde siyaset sonuç alma sanatı sen buradan bir sonuç alabiliyor musun? o önemli eğer sonuç alamıyorsan kimin değirmenine su taşıyorsun birazda ona bakmak lazım. Bizim aldığımız kararlar ülke menfaati doğrultusunda onlar kendi kararlarını verdiler evet bizim tabanlarımız bir olabilir ama görünen o ki hedefler farklı gözüküyor." dedi.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir