Havza'da Gastronomi Toplantısı

Havza'da Gastronomi Toplantısı
Samsun'un Havza ilçesinde yöresel yemeklerin ön plana çıkartılması için Kaymakamlığı ile Belediye iş birliğinde gastronomi toplantısı gerçekleştirildi

Havza Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda ilçeye özgü yöresel yemeklerin ön plana çıkartılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca, ilçeye özgü gastronomi zenginliğinin ekonomik olarak ilçe dinamiğine etki etmesi ile ön plana çıkan ana ürünlerin belirlenerek bu alanda üretim ve reklam çalışmalarına ağırlık verilmesi değerlendirildi.

aa-20231227-33289773-33289770-havzada-yoresel-yemeklerin-on-plana-cikartilmasi-icin-yapilabilecekler-degerlendirildi.jpg

Kaz tiridinin yılın her döneminde tüketilebilmesi için çalışmaları yapılması, şeker pancarı pekmezinin üretimi için üretim merkezleri oluşturulup ilçede üretimin artırılması konusunda planlama yapıldı.

Kaymakam Mustafa Ayvat, ilçede yöresel ürün üretimi yapan kadın kooperatifinin desteklenmesinin ve yöresel ürünlerin tanıtımının yapılarak ekonomiye kazandırılması önemli olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir de yöresel ürünlerin ilçeye ekonomik katkısını ve geliri artırmak için ilçedeki işletmelere her türlü desteği verdiklerini dile getirerek, "Yapılan projeler ile bu konuda ilçede büyük adımlar atmaktayız. Yöresel ürünlerin satış ağını geliştirmek için yapılan Kapalı Yöresel Ürün Pazarı bu konuda etkin rol oynayacak. Çalışmalarına başlanan Kılavuz mesire alanında yapılacak sosyal tesis de yöresel ürünlerin halka sunulacağı bir alan olacak." ifadelerini kullandı.

aa-20231227-33289773-33289771-havzada-yoresel-yemeklerin-on-plana-cikartilmasi-icin-yapilabilecekler-degerlendirildi.jpg

Toplantıya Samsun Vali Yardımcısı Vekili ve Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, ndokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Acar, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Kurt, Havza Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Özgür Atala, Havza 1919 İlk Kıvılcım Kadın Kooperatifi kurucu başkanı Şerife Döndür Acar ile iş İnsanı Niyazi Kesim de katılım sağladı.

Katılımcılar, daha sonra kaplıcalar bölgesi, Atatürk Evi ve Havza 1919 İlk Kıvılcım Kadın Kooperatifini ziyaret ederek, incelemede bulundu.

aa-20231227-33289773-33289768-havzada-yoresel-yemeklerin-on-plana-cikartilmasi-icin-yapilabilecekler-degerlendirildi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber