Hamsiyi Palamut Yedi!

Hamsiyi Palamut Yedi!
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla balık sezonunun da başladığı görülüyor. Sezonun başlaması, balık severlerin merakla beklediği sezonluk balık çeşitleriyle kavuşmasını sağladı.

Yeni sezona girmenin heyecanını yaşayan balık satıcıları, balıkların bolluğundan ve fiyatlarında cazip olmasından dolayı sezonun başlangıcında olmalarına rağmen satışların iyi olduğunu ifade etti. Ayrıca bu sene Hamsi’nin az olmasının sebebini de Palamut’un çok olmasına bağladı.

Palamut Hamsi’ye saldırdı

İçinde bulunan sezonun ürünlerine bakıldığında bolluğun olduğunu dile getiren satıcılar, birçok çeşitlerde ürünlerin fazlaca geldiğini ama vatandaşlardan gelen hamsi istediğini karşılayamadıklarını anlattı. Sebebini ise Palamut’un çok olmasına bağladı. Hepsinin hamsiye saldırarak yediğini bu yüzden de hamsiyi geçmiş senelere oranla tezgahlarda az miktarda beklediklerini ifade etti.

img_6432.jpgimg_6443.jpgimg_6437.jpg

Fiyatlar makul düzeyde

Fiyatların makul seyrettiğini söyleyen esnaf, balıkların yapıca iri olmasını savunarak, alınan bir Palamut ile aynı anda iki kişinin karnını doyurabileceğinin altını çizerek az miktarda satın alsalar da hem bunun vatandaşın cebini yakmadan olacağına hem de yeteri miktarda tüketmiş olabileceğini söyledi. Ayrıca şimdiye göre ileri süreçte fiyatların biraz daha düşebileceğini ekledi.

 Pandemi satışa ilgiyi arttırdı

Uzmanlar tarafından balığın bağışıklık sistemine iyi geldiği söyleniyor. Bu da halktan ayrı ilgi gelmesine katkı sağladı. İçinde bulunulan pandemi sürecinin birazda olsun satışlara katkı sağladığına sevinen satıcılar, öncesinde herhangi bir kazanç sağlayamadıkları için üzülürken şimdi halktan ayrı bir ilgi gördüklerinde çok sevindiklerini belirtti.

HABER: Yağmur AYAN – Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber