Başkan Bala, “Servisçilerimizin yanında olunmalı”

Başkan Bala, “Servisçilerimizin yanında olunmalı”
Servis sürücülerinin pandemi döneminde en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu hatırlatan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, servisçilerin sorunlarının çözümü noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

‘Kısa Çalışma Ödeneği katkısı sağlanmalıdır’

Başkan Musa Bala, “Pandemi süreci ile birlikte esnaflara hükümetimizce sağlanan ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ ile ülke genelinde birçok esnaf, ekonomik dengesini sağlamıştı. Belirli süre sürdürülen bu uygulama esnaflar için adeta can suyu olmuştu. Aynı şekilde pandemi sürecinin en çok etkilenen esnaflarından olan servis sürücülerinin de bu kapsamda değerlendirmeleri ve şoför esnafına Kısa Çalışma Ödeneği hizmeti sağlanarak aylardır kontak çeviremedikleri için girdikleri darboğaz için önemli bir nefes kaynağı olmalıdır. Yetkililerimizden konu hakkında düzenleme ve uygulama bekliyoruz.” Dedi.

‘BAĞKUR Borçları ötelenmemeli, İşsizlik Fonundan karşılanmalı’

Başkan Bala, pandemi süreci ile birlikte çalışamayan servis esnafının BAĞKUR borçlarının ise ötelenmemesi gerektiğini ve biriken borçların İşsizlik Fonundan kaynak oluşturularak karşılanması gerektiğini paylaştı. Bala, “Hükümetimizin, servis sürücülerinin aylardır çalışamıyor olmasını göz önünde bulundurarak oluşan BAĞKUR borçlarına kesin ve rahatlatıcı bir çözüm yolunu sağlamasını istiyoruz. Eğer biriken BAĞKUR borçları ötelenmek yerine İşsizlik Fonu’ndan karşılanırsa, servis esnafı önemli bir sorununda çözüme kavuşmuş olacaktır. Servis esnafları konuyla ilgili yetkili birimlerin mutlak bir çalışma gerçekleştireceğine inançları tam” şeklinde konuştu.

“Esnafımız elektrik, Su faturalarını düşünmemeli”

Şoförler Odası Başkanı Bala, “Aylık bir gelir elde edemeyen servisçi esnafı, birde her ay ödemek zorunda olduğu elektrik ve su faturaları ile iyiden iyiye bunalıma giriyor. Sürecin mağdurlarına yönelik yapılacak çalışma ile elektrik ve su faturaları borçlarının ilgili birimlerce karşılanması, önemli bir katkı sağlayacaktır. Samsun Büyükşehir Belediyemizin servis esnafının su faturalarında muafiyet sağlaması zorlu süreçte esnaflara önemli bir yardım olacaktır.” İfadeleri kullandı.

“İcralar yollanmamalı, esnaflar zorda bırakılmamalıdır”

Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, ''Samsun Büyükşehir Belediyesi 2020/2021 yılı için arkadaşlarımızın çalışmadığı döneme ait vize borçları altında para tahsil etmeye çalışıyor. Bununla ilgili Büyükşehir'e talebimizi ilettik. İnşallah Büyükşehir Belediyesi bu noktada devreye girip 2020 ve 2021 yılına ait esnaflarımıza göndereceği vize paralarını kaldıracağını düşünüyorum. Umudumuz devlet yetkililerinin bir an önce servisçilerimizin sesini duyması. Bir paket oluşturulmalı ve bu paketin adı "Servisçilere Destek Paketi" olmalı. Servisçilerimizi ayakta tutmamız lazım. Servisçilik bugün bu ülkede çok rahat yapılabiliyorsa emin olun ki alt tabandaki servisçi arkadaşlarımızın taşın altına elini koymasındandır. Servisçiler çocukları okula getirirken emin olun ki kendi çocuklarından fazla gözlüyorlar.'' diyerek sözlerini noktaladı.

HABER MERKEZİ


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber