GELECEKLERİ İÇİN “ALTIN” YATIRIM

GELECEKLERİ İÇİN “ALTIN” YATIRIM
Öğrenciler Okullarında kurulan atölyede üretim yaparken, hem öğreniyor hem teknik olarak aletlerin kullanılmasını ve ekmek yapımını detaylarıyla öğreniyorlar. Mezun olduklarında çok güzel iş imkanları elde edecekleri öğrenildi.

USTALAŞARAK MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR”
Hemen her ilde MEB Bünyesinde ekmek üretim tesisleri kuruldu. Bu uygulama çerçevesinde Samsun’un Bafra ilçesi Hasan Çakın Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde de kurulan atölyede üretim yapan öğrenciler, bu alanda ustalaşarak meslek sahibi olma yolunda oldukları belirtildi.

“ALETLERİ KULLANILMASI VE EKMEK YAPIMINI ÖĞRENİYORLAR”
Okulda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Zühre Güneş, “Fırınımızda öğrencilerimizin mesleki gelişimi açısından üretim yapmaktayız. Bakanlığımızın bize sunduğu imkandan dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz burada birçok şeyi öğrenerek hem teknik olarak aletlerin kullanılmasını ve hem de ekmek yapımını bütün detaylarıyla öğreniyorlar. Böylelikle gelecekte kendileri çok güzel iş imkanları elde edecekler” dedi.


“BAKANLIKTAN HER İLE BİR EKMEK ÜRETİM TESİSİ”
Okul Müdürü Yıldıray Baş, “Bakanlığımız her ilde bir ekmek üretim tesisi kurdu. Samsun’da da Bafra Hasan Çakın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi seçildi. Atölyemizin kuruluş amacı taşımalı okulların ekmek ihtiyacını karşılamak. Bu amaçla okulumuzda yiyecek, içecek alanında ki öğrencilerimiz, öğretmenlerimizle, alan şefimizle birlikte şu anda Yakakent, 19 Mayıs ilçelerin taşımalı öğrencilerin ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Günlük üretimimiz 6 bin civarında. Bunun dışımda hamburger ekmeği, dışarıdan unlu mamullerle ilgili siparişler olduğu takdirde, üretimleri gerçekleştiriyoruz.

“ATÖLYE AMACI ÖĞRENCİLERİN BECERİ EĞİTİMİNİ GELİŞTİRMEK”
Bir meslek lisesinin kendini geliştirebilmesi için üretim hamleleri yapması gerekiyor. Bu felsefeye inanması gerekiyor. Bakanlığımız da bu yolda adımlar atıyor. Çünkü üretim içerisinde öğrencilerin mesleki gelişimine çok büyük bir katkı sağlıyor. Eğer okul atölyeleri üretim içerisinde değilse öğrencilerin beceri eğitimini geliştirmekte mümkün olmuyor. Biz buradan mezun ettiğimiz öğrencileri, ‘usta’ unvanıyla mezun ediyoruz. Her alanımızda üretim hamleleri yapmaya çalışıyoruz. Sadece yiyecek, içecek alanında değil diğer alanlarda da üretim gayreti içerisindeyiz. Buna inanıyoruz ve bu yolda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

“MESLEK LİSELERİ DÖNER SERMAYELİ KURUMLAR”
Burası çok güzel bir tesis. Öğrencilerimiz hamurun işlenmesinden paketleme aşamasına kadar her aşamayı öğreniyorlar. Mutlular, gayet de becerikliler, bu başarıdan dolayı öğrencilerimi ve öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Meslek liseleri döner sermayeli kurumlar. Döner sermaye üzerinden malzemeler alınıyor. Aylık olarak da kazanç üzerinden çalışan öğrencilere, öğretmenlere payları dağıtılıyor. Bu da ayrı bir güzellik oluyor. Biz okul olarak bunu başardığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

“MEZUN OLANLARIN ALTIN BİLEZİĞİ HAZIR”

Samsun’un Bafra ilçesinde eğitim veren Hasan Çakın Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bu uygulama ile mezun olacak öğrencilerin ileri ki yıllarda hazır fırın ve ekmek ustaları olarak altın bileziklerinin hazır olduğu ve hayata meslek sahibi olarak hazır başlayacakları belirtildi.

gelecekleri-icin-altin-yatirim-3.jpg

gelecekleri-icin-altin-yatirim-2.jpg

gelecekleri-icin-altin-yatirim-4.jpg

gelecekleri-icin-altin-yatirim-5.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim