Ertürk, "Karar şahsımla alakalı kimsenin önünü açmadım"

Ertürk, Karar şahsımla alakalı kimsenin önünü açmadım
AK Parti İlçe Başkanlığına atanan Anıl Seyfi Arslan'ın atanması sonrasında eski yöneticilerden ilk istifa eden Ertürk, "Bu şahsi ve kendi tasarrufumda olan bir olaydır. Ben ne Arslan'ı ne de eski yönetici arkadaşlarımı yolda bırakmadım sadece Genel Merkez

 

AK Parti Çarşamba İlçe eski Yöneticilerinden Ertürk, eski ilçe yönetiminin topluca aldığı karara rağmen kendisinin istifa ettiğini ve gelen tepkilerin haksız ve yanlış yorumlandığını belirtti. Ertürk yapılan yorumlar üzerine sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasında," Kimse farklı değerlendirmede bulunmasın; Şahsi görüş olarak Genel Merkezin Çarşamba'ya yapmış olduğu atamaya, sokaktaki bir Tayyip Erdoğan gönül eri olarak tepki maksatlı istifa etmişimdir. Mevcut gelen şahsın bu kararım tasvip ettiğim manasına algılanmış gibi olması söz konusu değildir. AK Parti ahlakın kalesidir."

AK Parti siyasal ahlakı teşkilatlarıyla öğretir; Teşkilat ahlakı olmayanların anlamasını beklemiyorum. AK Parti önce gezi sonrasında da 17 Aralık sürecinden geçerken bazı karanlık güçlerin bunu zaaf görüp kendi kadrolarını Recep Tayyip Erdoğan kadrolarına karşı kullanma ve Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenleri pasife etme girişiminde bulunmakta olduklarını her alanda görüyoruz ifadelerini kullanan Ertük, "Bu şahsi düşüncemdir. Bu da öyle bir oldu bitti hareketi gibi algılamaktayım. İstifa vermeyen arkadaşları özümden ve gönülden destekliyorum. Hepsi tertemiz, ekmeklerinde siyaset katkısı bulaşığı olmayan helalinden kazanıp helal lokma yiyen insanlardır. Ekmeğine siyaset bulaştıranlar gibi, yönetimde olmazlarsa kaybedecek bir şeyleri yoktur. Sonuçta adaletin yerini bulmasını temenni ederim" şeklinde açıklama yaptı.

ibrahim-erturk-face.jpg

Bu açıklama sonrasında ise eski Yönetici İbrahim Ertürk' ten daha geniş açıklama istedik. Ertürk yaptığı açıklamasında, "Bu istifam ile ne Arslan'a destek için, ne de eski yönetici arkadaşlarımı yarı yolda bırakmak için istifa etmedim. Tepkim Samsun İl Yönetiminde olan bazı yöneticiler ile Genel Merkezde İlçe başkanlığı için çağıran Teşkilatlardan sorumlu Genel Merkezedir" ifadeleri ile şöyle devam etti.

Ertürk, "Sözünün eri birisiyim. Verdiğim söz üzerine istifamı verdim. Bir başka  nedeni ise yukarıda bahsettiğim sebeptir. Ancak her zaman kitabın ortasından konuşan bir insanım kıyıdan köşeden kıvırmam. Tepkim Ankara' da ağır tabir olmasın demeyeyim ama orada ki tavırdır asıl istifa nedenim. Ne yeni başkanın önünü açmak ne eskileri yolda bırakmak değil. Asıl amacım birine destek vermek için istifamı vermedim. Yeni atanan kişi dürüst bir şekilde gelmiştir veya gelmemiştir ama bir şekilde gelmiştir. Bu süreçte görevlerinden istifa etmeyen arkadaşlarımla da gönlüm beraber" dedi.

 Bu işler kitaba,ahlaka sığmayan işlerdir. Yeni ilçe başkanını hangi güçlerin getirdiğini açıklaması gerekir bunu toplantıda kendisine de ilettim şeklinde konuşan Ertürk, " Asıl sorun Ankara'ya çağırıldık ve oraya birileri koruma ile geldi. Buna şaşırdım çünkü bu güne kadar AK Parti Genel Merkezinde kim dövülmüş ki koruma ile geliniyor. O şahıs 5 dakika durdu fark edilince hemen ayrıldı sanırım talimatla ayrıldı. Sonrası daha vahim. Genel Merkeze mülakata çağırılarak orada odaya girdiğimizde tavırlar hiç yakışık almadı. Oda da 35 saniye kaldık diyebilirim. Bu kadar sürede bir insan nasıl tanınabilir veya kendisini anlatabilir. Anlaşılan o ki: önceden alınmış karar bizim sadece yüzümüze okunmak üzere oraya çağrılmışız. Bu şekilde bizim çağırılmamız yakışık almayan ve üstüne bize karşı yapılan  tavırlara tepki mi gösterdim. Biz oraya turist Ömer gibi gitmişiz" şeklinde konuştu.

Bu arada bu eski yönetimin ardında hiç bir menfaat ilişkisi yok. Bu arkadaşları 5 yıl AK Partide görev alamazsınız tehditleri ile hiç bir şey yapamazsınız diyen Ertürk, "Bu arkadaşlarım başarısız mı?. Bu arkadaşlar partiye, Genel Başkana ihanet mi etti ki görevden alınıyorlar. Bu gün içerden veya eski yöneticilerden birisi atansa hiç kimsenin sıkıntısı ve sorunu olamaz ve hatta olmaz.Ama bu yaşananlar çok büyük bir oyunun olduğunu gösteriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber