Erken Seçim’in adayları kim olacak?

Erken Seçim’in adayları kim olacak?
Samsun’da 7 Haziran seçimlerinde bir çok bürokrat görevinden istifa edip gönül verdiği partisinden aday adayı olmuştu

1 Kasım seçimlerinde ise daha farklı bir tablo oluştu. İstifa eden isimler arasında ki bir isim partide ki liste değişikliğinin sinyallerini verir tarzda oldu.

7 Haziran seçimlerinin ertesinde hükümet kurulamaması ve erken seçim kararı alınması ile yeni bir seçim süreci başladı. Önceki gün milletvekili olmak isteyen kamu görevlilerinin istifaları için son gündü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Hüseyin Avni Çatal, Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ile İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya AK Parti’den, Necile Çokay ve Müşfik Veysel Erdoğan CHP’den Aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler. AK Parti’de ilk aday adaylığı başvurusunu ise mevcut vekil Hasan Basri Kurt yaptı. Ayrıca İlkadım eski Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan ancak listeye giremeyen Hakan Altıntaş ve Cemal Uyar ilk gün başvurularını yapan isimler oldu.

7 Haziran seçiminde MHP’nin 3. Sıra adayı Akın Üner, 4. Sıra adayı Mustafa Keskin ve aday adaylarından Aslan Karanfil 1 Kasım seçimleri için aday değil.

Milletvekilliği için istifa eden isimler arasında dikkatleri çeken Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden’in aday adaylığı sonrası AK Parti’nin milletvekili listesinde büyük değişikliğe gidebileceği ihtimali kulislerde konuşulmaya başlanırken, Samsun halkının sevdiği isim Kamuran Özden 7 Haziran seçimlerinde çok az bir oy farkıyla milletvekilliğini alamamıştı.

Özden’in 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerde üst sıralarda yer alması beklenirken, partide yaşanılanacak değişikliklerin merakla beklenildiği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz