Fındık toplama makinesi tarlalarda…

Fındık toplama makinesi tarlalarda…
Fındığın en büyük gider kalemini oluşturan toplama maliyetini düşürmek için üreticiler çareyi fındık toplama makinesinde buldu.

Fındık üreticilerinin meraklı bakışları arasında çalıştırılan makine Terme’nin Kumcağız Mahallesi’nde denenerek üreticilerin beğenisine sunuldu.

Fındığın maliyetini düşürmeye yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Samsun’da fındık bahçesinde denenmesi yapılan fındık toplama makinesi günde 5 dakikada 15 kilogram fındık topluyor. Patoz vazifesi de gören makine aynı anda fındığı dış kabuğundan da ayırıyor.

İtalya’nın 50 yıl önce bu sisteme geçtiğini belirten firma yetkilileri Fındık Toplama makinasının düz bir arazide bulunmasının gerektiğini, fındığın toplama zahmetini kolaylaştırmak için birebir olduğu söylenildi.

Kumcağız Mahallesi’nde ikamet eden İdris Güney, aldığı makine ile geniş arazisindeki fındığın toplanmasında ki zaman kaybını iyi derecede azalttığını anlattı.
 

Kumcağız Mahallesi’nde ki tanıtım turuna Çarşamba İlçesi mahalle muhtarları, fındık üreticileri ve Terme ilçesinden çok sayıda fındık üreticisi katıldı.

HABER: Yunus Emre TÜRKYILMAZ – Kenan GÜN 

findik-toplama-makinesi-tarlalarda…-(1).jpgfindik-toplama-makinesi-tarlalarda…-(2).jpgfindik-toplama-makinesi-tarlalarda…-(3).jpgfindik-toplama-makinesi-tarlalarda…-(4).jpgfindik-toplama-makinesi-tarlalarda…-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber