Erken, “Bankalar ve PTT kendi görevlerini yapsınlar”

Erken, “Bankalar ve PTT kendi görevlerini yapsınlar”
Çarşamba'daki Kuyumcular, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankaların, cumhuriyet altını ve ziynet altınlarının alım ve satımına açıklamalarına Çarşambalı kuyumcular tepki gösteriyor. İlkay Kuyumcu sahibi Süleyman Erken, “Bizler Kuyumcu

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba Kuyumcu esnafı, taslağın uygulamaya geçmesi halinde bankaları kullandıkları POS makinelerini sökerek bankaları boykot etmeyi de gündemlerine aldılar. Çarşamba'da yer alan Çarşamba Kuyumcular Odası Başkanı, İlkay kuyumcu sahibi Ali Erken ve oğlu Süleyman Erken, bankaların kuyumcuların verdiği fiyattan altın alım satımı yapamayacağını düşündüğünü dile getirdiler. Kendilerinin bu işten geçindiklerini, taslağın hayata geçmesi halinde çeşitli tedbirler alma yoluna gideceklerini aktaran Erken, "Bankacılar altının ekspertizini ne kadar yapabilirler? Kuyumcular POS makinelerini boykot gibi bir eğilime gitme yolundalar. Bizde işler nakit döndüğü için POS makinelerini iade etmemiz de bizi çok etkilemez" şeklinde konuştu.

 

İlkay Kuyumculuk sahibi Erken, Çarşamba’ da ki her kuyumcu da ortalama 2 POS cihazının bulunduğunu olduğunu dile getirerek, gerekirse bankaların POS cihazlarını iade edebileceklerini aktararak, böyle bir durumda bankaların geri adım atmasını beklediklerini ifade ettiler. İlkay Kuyumcu sahibi Süleyman Erken, Kuyumculuğun bir ihtisas işi olduğunu ve bankaların kuyumculuğu yapamayacağını savunarak, “Bu gelişmeyle birlikte mevduat hesabı açtıracak olan kişinin altınını bankaya götürecek gibi müşteri tarafından düşünüldüğü gözlemlenmektedir. Bu da rekabet kurallarına aykırıdır.  Bu yetmezmiş gibi bir de bu işe PTT şubelerinin de eklenmeye hazırlandığını görmek bizleri daha da büyük sıkıntılara sokmaktadır. Banka ve PTT’nin altın satma işine karşıyız. AVM'ler yüzünden bakkal, kasab, ve manavlar ülke de bitti, hazır konfeksiyonlarla da terzilerin kapandı. Şimdi de sıra bankalara altın alım-satımı yaptırarak kuyumculuk sektörünü bitirmeye geldi. Bankalar ve PTT şubeleri ülke genelinde altın satışının yanında hurda altında toplayarak kuyumcu esnafının kapanmasına sebep olacaklar. Herkes kendi işini yapmalıdır" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber