Erdoğan: Sıra Kandil'e de gelecek

Erdoğan: Sıra Kandil'e de gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da iftar programında konuştu. Erdoğan, "Afrin'de netice aldık. Güvenlik güçlerimiz hep birlikte Afrin'de zaferi yakaladı. Sıra Kandil'e de gelecek." dedi.

“Sıra Kandil’e de gelecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada salondakilerin “Kandil” diye tempo tutmaları üzerine, “Sabırlı olun. Bazıları Kandil’den atıp tutuyor. Sıra oraya da gelecek” dedi.

“Kürt sorununu çözmeyi başardık”

Analar ağlamasın, ülkenin körpe fidanları teröre gitmesin diye demokratik açılımı, milli birlik ve kardeşlik projesini ve çözüm sürecini devreye aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerde bulundu: “Bölücü örgütün tüm sabotaj ve ihanetlerine rağmen bu süreci kararlılıkla devam ettirdik. Kültürel haklardan eğitime, yerleşim yerlerinin isimlerinden seçmeli derslere hemen her alanda yüzlerce düzenlemeyi biz hayata geçirmedik mi. Sadece Hak’ka ve halka güvenerek halis niyetle çıktığımız bu yolda hamdolsun Kürt sorununu çözmeyi başardık. 2018’in Türkiye’sinde artık Kürt sorunu diye bir sorun yok. Eski Türkiye’de Kürtlerin kendileri sorun olarak görülüyordu, bugünün Türkiye’si hiçbir vatandaşını sorun olarak görmüyor. Türkiye artık bu tür yersiz kaygıların tamamını aşmış bir ülkedir. Önümüzdeki tek sorun terör sorunudur, onu da çözüyoruz. 780 bin kilometre karenin bir karışında dahi eli kanlı katil sürülerine hayat hakkı tanımayacağız. Hele hele bir dönem olduğu gibi sokak çetelerinin bölge halkına musallat olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir