Erdoğan: 'Ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim'

Erdoğan: 'Ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim'
Erdoğan: 'Ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Benim cumhurbaşkanım değilsin’ sözlerine yanıt vererek, “Bay Kemal, ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim, ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim. Sen yüzde 52,6’nın içinde olmayabilirsin, o benim için önemli değil ama sen yüzde 52,6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için de bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart’ta da olamayacaksın, teröristlerle el ele kol kola gezene benim milletim ‘yürü’ demez”

“Bu salondaki manzara Türkiye'deki demokrasinin tavanından tabanına ne güzel işlediğinin en bariz örneğidir” diyen Erdoğan, demokrasiyi herkesin böyle anlamadığını belirterek, “Mesela ana muhalefetin başındaki zat önceki gün çıkmış şahsımı bu göreve meşru bir şekilde gelmemekle itham ediyor ve ‘Benim cumhurbaşkanım değilsin' diyor. Bay Kemal, ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim, ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim. Yüzde 52,6 oy, kim verdi bunu? Benim milletim verdi. Sen yüzde 52,6'nın içinde olmayabilirsin, o benim için önemli değil ama sen yüzde 52,6'ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için de bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart'ta da olamayacaksın, teröristlerle el ele kol kola gezene benim milletim ‘yürü' demez. Bize milletimizin cumhurbaşkanı olmak, muhtarlarımızın cumhurbaşkanı olmak yeter. Aslında bu zat ağzından çıkan sözün ne anlama geldiği bilse, bunu söyleme yerine kendini o kürsüden ayağı atar ama ağız işte, torba değil ki büzesin” şeklinde konuştu.

“Eğitime ayırdığımız kaynak eski rakamla 161 katrilyon”

Yeni yönetim sisteminin ilk bütçesinin TBMM'de kabul edildiğini söyleyen Erdoğan, “Biz hükümete geldiğimizde toplanan her 100 liranın 86 lirası faiz ödemelerine gidiyordu. Uğraştık, didindik, çalıştık, bu oranı yüzde 10'lara kadar düşürdük. Buradan ettiğimiz tasarrufla da milletimize eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaştırmaya kadar her alanda cumhuriyet tarihinde yapılanların 3-5-10 katı büyük hizmetler götürdük. Sadece 2019 bütçesine baktığımızda dahi hizmet odaklı bütçe anlayışımızın tezahürlerini görmek mümkündür. Mesela eğitime ayırdığımız kaynak eski rakamla 161 katrilyon. Sağlığa ayırdığımız 157 katrilyon. Altyapı yatırımlarına 65 katrilyon, reel sektör desteklemeleri için 33 katrilyon lira tahsis ettik. Belediyelerimize ve il özel idarelerimize 94 katrilyon lira veriyoruz. Tarım sektörü için 26,5 katrilyon lira kaynak aktarıyoruz, sosyal yardım projelerimiz için 62 katrilyon lira harcayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir