Emekliler Bankadan Eli Boş Döndü

Emekliler Bankadan Eli Boş Döndü
İyi Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin emekli ikramiyesini almaya giden birçok emeklinin bankadan eli boş döndüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere müjde olarak verdiği Cumhuriyetin 100. Yılında emeklilere 5 bin lira ikramiye hesaplara yatmaya başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İyi Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, 5 bin lira ikramiyenin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan emeklilere verilmemesine tepki gösterdi. “Bu yapılan emekliye eziyettir, vicdanlara sığmayan bir uygulamadır” dedi.

Şahin yaptığı açıklamada;

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın emeklilere müjde diye duyurduğu Cumhuriyet’imizin 100.yılı nedeni ile emeklilerimize 5 bin lira ikramiye konusu toplum nazarında vicdanları yaralamıştır. İkramiyelerin emeklilerin hesaplarına yattığını duyan birçok emeklimiz maalesef banka ATM’lerinden elleri boş dönmüştür. Çünkü devlet emekliler arasında ayrım yapmış, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve çalışan emekliyi kapsam dışı bırakmıştır.

Şu unutulmamalıdır ki ülkemizde tarım sektöründe çalışanların çoğunluğu emeklidir, 5 bin liralık ikramiyeden mahrum bırakılan emeklilerimiz arazilerini ekip işleterek ülkemizin tarım üretimine katkı sağlamaktadır, ÇKS belgesi olan emekli vatandaşlarımıza bir defaya mahsus ödenecek olan bu ikramiyeden mahrum ederseniz emekliler arazilerini işlemekten vaz geçer. Tarım sektörü olumsuz etkilenir.

Hayat pahalığı almış başını gitmişken, şehirlerde kiralar tavan yapmış, temel gıda ürünlerine gün geçmeden zam üstüne zam gelirken, etin yanına yaklaşılmaz, ulaşım ücretleri ve akaryakıt fiyatları yerinde durmazken, geçinemeyen emekli çalışmaya mecbur bırakılmışken sen tutup çalışan emekliye, çiftçi emeklisine bu 5 bin lirayı vermiyorum diyemezsin. Sen emekliyi bu hale getireceksin, sonra da sana 7 bin 500 emekli maaşı veriyorum bunula geçin, başka işte çalışma diyeceksin. Emeklinin hali vakti iyi olsa ne çalışmaya nede senin vereceğin 5 bin liraya ihtiyacı olmaz. Emekliyi bu hale getirenler utansın.

Kamuda, bakanlıklarda TBBM’de 3-4 maaş alanlara ve milletvekili olup, yönetim kurulu üyeliği adı altında 500 - 600 bin lira ek para alanlara tek bir söz etmeyeceksin, yoksulluğa ve sefalete mahkum ettiğin emekliye 5 bin lirayı çok göreceksin. Sayın Erdoğan siz Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanısınız, sizlerden ricamız, emeklileri bölmeden, çalışan, çalışmayan, çiftçilik yapan yapmayanı ayırmadan bir defaya mahsus ödenecek 5 bin lirayı tüm emeklilerimize ödemenizdir ”ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber