Ekmek 3 TL oluyor

Ekmek 3 TL oluyor
Ramazan ayı başından itibaren gündeme getirilen ekmek fiyatlarına zam geleceği yönündeki haberler netlik kazanıyor. Samsun ve İlçelerde 2,5 TL’den satılan 200 gram ekmek, Ramazan Bayramından sonra 3 TL olacağı öğrenildi.

Bayramdan sonra 3 TL olacak!

Dünya ve Ülke genelinde ekonomik sıkıntıların artması ile birlikte artan maliyetler sonrası hemen her ürüne zamlar gelirken, ekmeğe beklenen fiyat artışı konusunda da netlik kazandı. Çarşamba ilçesinde 2,5 TL’den satılan 200 gram ekmek fiyatının Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra 3 TL’den satışına başlanacağı bu yönde Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince (SESOB) fırıncılara fiyat tarifesinin gönderileceği öğrenildi.  Bir süredir fırıncı esnaflarının istediği ekmek zammı talebi sonrası Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, fırıncı esnaflarını mağdur etmemek amacıyla fiyat artışının yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

“Komisyon karar aldı ‘ZAM’ tamam”

Samsun, Çarşamba ve Bafra Fırıncılar Oda Başkanlarının ramazan ayından önce zam talebi nedeni ile Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler ve yönetimi ekmek zammı için toplandığı belirtildi. Komisyonun Çarşamba Fırıncılar Odası Başkanı, Çarşamba Belediye Başkanlığı Zabıta Amiri,  Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Tarım İl Müdürlüğü yetkilisi, Samsun Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ve son olarak Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı isimleri ve yetkililerinin toplanması ile oluşturulmakta olup bu komisyonun zam talebi üzerine hemen toplanarak Ramazan Bayramı sonrasında 200 gram ekmek fiyatının 3 TL’den satılması kararının aldıkları ve kararının acil Türkiye Fırıncılar Federasyonuna gönderilerek onaylandığı ve akabinde alınan tüm karar ve yazışmaların Ticaret Bakanlığı’na iletildiğini belirtildi. Ancak bu güne kadar Bakanlığın tüm ekmek zamlarına olumsuz cevap verse de yine de zam kararırın birlik tarafından uygulamaya alındığı öğrenildi.

eyuphaci-eyup-guler-002.png

Güler; “Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”

Çarşamba ve diğer İlçelerde ekmek zammı konusunda alınan karar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi için aradığımız Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Fırıncı esnaflarımızın artan maliyetler karşısında mağdur olmaması için Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı olarak tüm mücadeleyi canhıraş veriyoruz. İlgili görüşmeler ve kararlar sonrasında, gerekirse inisiyatif alarak Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler olarak ekmek fiyatının artışını gerçekleştireceğiz. Bunun mücadelesini son derece kararlı şekilde yerine getireceğiz. Ancak zammın Ramazan Bayramı sonrasında uygulamaya alınmasını da kararlaştırdık. Çünkü Oda başkanları ile yaptığımız görüşme de Ramazan ayı içinde Pide fiyatlarının daha elzem olduğu belirtilerek bu zam kararının bayram sonrasında bırakılması kararlaştırılmıştı. Bunu takip ediyoruz. Yani bayramdan sonra ekmek fiyatları 200 gram 3 TL şeklinde olacak. Alınan kararlarda hem fırıncı esnaflarını hem de vatandaşı düşünüyoruz. Hiç kimsenin mağdur olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

ss-001.jpg

 

“İddialar Fırıncıları kandırmaya yönelik mi?”

Fırıncılar artan maliyetler karşısında girdilerin artık karşılanamayacak boyutta olduğunu belirtip zam beklerken diğer yandan fırın işçileri de sosyal ve özlük hakları ile ilgili çalışmaları başlatması Fırın sahipleri ile Oda yöneticilerini de sıkıntıya sevk ettiği biliniyor. Ancak ekmek zammı nedeni ile son günlerde il genelinde çeşitli spekülasyonların yapılarak özellikle Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler’in zam için yaptığı çalışmaları karalayarak bir kampanya başlatıldığı ve bu yolla da Fırıncı esnafları ile diğer esnafları kandırmaya yönelik girişim ve ithamların arttırılarak sürdürüldüğü dillendirilmeye başlaması üzerine konu hakkında bilgi istediğimiz Başkan Güler,” Herkes yerini, haddini, makamını bilecek. Bizim görevimiz esnaflarımızın zor süreçten en az hasar ve zararla çıkmasını sağlamaktır. Biz göreve geldiğimizden beridir odalar ve esnaflarımız hemen hiç zarar görmedi. Birileri çıkıp komisyon kuracakmış. Devletin kanunu, yönetmelikleri var. Herkes kanunlara uymak zorundadır. Keyfi uygulamalar konusunda gereği yapılacaktır. Burası dağ başı değil. Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve kanunları herkes için eşittir. Kim ne diyorsa kanuna baksın. Ben parama, gücüme bakarım havası ile kimse hiçbir şey elde edemez” ifadeleri ile sert ve net açıklamalarda bulundu.

HABER – FOTO: Erol ŞEKER- Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber