E-Faturaya Kimler Geçmeli? Nasıl Geçiş Yapılmalı?

E-Faturaya Kimler Geçmeli? Nasıl Geçiş Yapılmalı?
E-Faturaya Kimler Geçmeli? Nasıl Geçiş Yapılmalı?

Günümüzde firmaların veya küçük işletmelerin dijitalleşmesi pek çok ayrı iş kolunda işletme sahipleri ile çalışanları oldukça rahatlatarak işlerin daha kolay büyütülmesi gibi bir dizi avantaj sağlamaktadır. Bu uygulamalardan biri olan e-Fatura bazı işletmelerin gönüllü olarak geçiş yaptığı; bazı işletmelerin ise yeni yasal düzenlemeler ışığında geçiş yapmak zorunda olduğu bir uygulamadır. Bu içeriğimizde kimlerin e-Faturaya geçmek zorunda olduğu ve geçiş sürecinin nasıl ilerlediği ile ilgili detaylı bilgileri sizlere aktaracağız.

E-Fatura Nedir ve Avantajları Nedir?

Öncelikle e-Faturanın ne olduğu ve ne gibi avantajlar sağladığını belirterek gönüllü olarak e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak isteyen işletme sahiplerini bilgilendirelim.

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı tarafından yasal olarak düzenlenmiş bir standardı olan bu uygulama ilgili standarda göre hazırlanıp taraflar arasında elektronik ortamda aktarılır. Normal faturadan hem yasal olarak hem de içerdiği bilgiler açısından hiçbir farklılığı bulunmayan bu uygulamada her iki tarafın da (alıcı – gönderici) e-Fatura uygulamasını kullanıyor olması gerekmektedir.

Bu uygulamaya geçiş yaptığını bildiren bir işletme bir daha kağıt fatura kesemeyecektir; ancak isteyenler yasal zorunluluk kapsamında değillerse tekrar kağıt faturaya dönebilirler. Öte yandan bir kere e-Faturanın ne kadar konforlu ve avantajlı olduğunu deneyimleyen firmalar çoğu zaman bu şekilde devam ederek şirketin diğer alanlarını da dijitalleştirmeyi tercih etmektedir.

Zorunlu kapsama giren işletmeler ise Vergi Usulü Kanunu tebliğine göre 2022 brüt satış hasılatı miktarı toplamda 3 milyon Türk Lirasının üzerine çıkan işletmelerin 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle e-Faturaya geçmeleri için süre tanınmıştı. Artık belirtilen limit süreyi geçmişte bıraktığımızdan 3 milyon Türk Lirası üzerinde hasılat yapan tüm işletmeler e-Fatura uygulaması ve e-Defter uygulamasına geçişi zorunlu hale getirilmiştir.

E-Faturaya Nasıl Geçiş Yapılır?

E-Faturaya geçmek için farklı yöntemler bulunmakta olup bunlar; Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Entegrasyon ve Özel Entegratör şeklinde üçe ayrılmaktadır. Bu süreçleri en hızlı ve sorunsuz şekilde atlayarak işlerinizin aksamasını önlemek için özel entegratör ile çalışmayı tercih edebilirsiniz.

İlk olarak başvuru sürecinde mutlaka gerekli olan şahıs şirketlerinin e-imza, diğer şirketlerin ise Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurularak Mali Mühür almaları gerekmektedir. Portal üzerinde veya entegratör ile gerekli evrakları hazırlayıp Gelir İdaresi Başkanlığına sunulduktan sonra onay sürecini beklemeniz yeterli olacaktır.

Daha detaylı bir rehber ile tüm ihtiyacınız olan bilgilere ulaşmak için Uyumsoft’un uzmanları tarafından size özel hazırlanan E-Faturaya Geçiş Rehberi’ni indirebilirsiniz.

Uyumsoft Güvencesiyle E-Faturaya Geçin!

Bu süreci en iyi şekilde yönetmek için bir özel entegratör ile çalışmanın öneminden söz etmiştik. Bu alanda en iyi başarılara imza atan Uyumsoft güvencesi ve tecrübesiyle e-Faturaya en kısa sürede geçişinizi tamamlayabilirsiniz.

Dijitalleşme dünyasında 28 yıllık köklü tecrübesiyle büyük küçük demeden çeşitli firmalara profesyonel hizmetler sunan Uyumsoft e faturaya problemsiz şekilde geçmeniz ve aktivasyonunuzun tamamlaması aşmalarında yanınızda olacaktır.

Bununla birlikte bulut çözümleri, eUyum mobil aplikasyonu ile her zaman faturalarınızı elektronik ortamda, hiçbir mekana bağlı kalmadan, oluşturup gönderebilirsiniz. Aynı şekilde düzenlemelerinizi de yapabilirsiniz. Örnek olarak şirkete gitmeden evinizdeki akıllı telefonunuzdan eUyum uygulamasını açıp karşı firmaya e-Fatura düzenleyip hızlıca gönderebilirsiniz.

Destek Süreci

Kurumsal firmalardan hizmet almanın en iyi yönlerinden biri de desteğe ihtiyaç duyduğunuz her zaman yardım alabilme olanağıdır. 7/24 kesintisiz destek hizmeti veren Uyumsoft hiçbir zaman elini müşterilerinin üzerinden çekmez.

Bu ve daha pek çok avantaj için e-Faturaya geçiş sürecinizde Uyumsoft firmasından hizmet almanızı tavsiye ederiz. Böylece işletmenizi daha da büyütme hayaliniz varsa başka dijital çözümler için de birlikte çalışabileceğiniz bir firma ile yola çıkmış olursunuz.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
News