Türkler neden Amerikadan tekne alıyor

Türkler neden Amerikadan tekne alıyor
Türkler neden Amerikadan tekne alıyor

Aslında bu konu sadece Türkler için değil, yüksek vergi yükü olan diğer ülkelerdeki Türk denizcileri için de geçerli. Denizlerimizde binlerce Amerikan bayrağı taşıyan, fakat Amerikan menşeli olmayan tekneler var. Bu konuda çok sorulan soruların bir kısmına da değineceğiz

Dünya çapında, birçok ülke tekneler için özel sicil ve kayıt sistemleri uygulamaktadır. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Delaware eyaleti, teknelere özel bir sicil hizmeti sunmaktadır. Bu sicil sayesinde, dünya denizlerinde seyreden binlerce tekne, Amerikan bayrağı altında dolaşabilmektedir. Delaware, bu hizmet karşılığında yıllık bir kayıt ücreti talep etmektedir. Bu vergi avantajı nedeniyle, Türkiye'deki tekne sahiplerinin çoğu Amerikan bayrağı tercih etmektedir. Easyformation.co yatınızı kaydettirme hem de Amerika da Şirket Kurmak için yardımcı olmaktadır

Peki, bu vergi avantajı ne sağlıyor?

Öncelikle, yeni bir tekne alıyorsanız veya yaptırırsanız durum şöyle: Türk bayrağı altında bir tekne için ödenecek ÖTV oranı %8 ve KDV oranı mevcutken, yabancı bayraklı bir tekne için bu oranlar "0" olmaktadır.

Yabancı bayraklı bir tekne sahibi olmanın avantajı teslim almadan sonra da devam etmektedir. Akaryakıt, yağ değişimi, yedek parça, liman hizmetleri ve hatta gemiye yapılacak kumanya gibi hizmetlerde, Türk bayraklı bir tekne sahibiyseniz, yabancı bayraklı teknelerin aksine vergileri ödemeye devam etmeniz gerekmektedir.

Peki gerçekten avantajlı mı, nedir bu avantajlar;

ABD vatandaşı olmayan herkes bile kendi adıyla bir gemi kaydedebilir

ABD vatandaşı olmayan herkes bile Delaware LLC'ye sahip olabilir, bu da Delaware'de kayıtlı bir gemiye sahip olabilir

Basit evraklar; satış faturası ve silme sertifikası veya mevcut kaydın bir kopyası

Delaware'de satış vergisi, kişisel emlak vergisi, maddi olmayan vergi yoktur.

Delaware, Delaware Eyaleti dışında elde edilen gelirler için ekstra kurumlar vergisine sahip değildir.

Delaware LLC, tekne sahibini veya o zamanki teknenin operatörlerini kontrol etmek için, tekne sahibini olabilecek herhangi bir hasardan kaynaklanabilecek kişisel sorumluluktan koruyabilir.

Delaware LLC altında bir teknenin barındırılması da sahibinin gizliliğini korumasını sağlar. Delaware'de , bir LLC'nin üyeleri hakkındaki bilgilerin devlete sunulması gerekli değildir ve kamuya açık değildir.

Bir Delaware şirketinin kayıt ve şirket kurma maliyeti ucuzdur. Bize hemen ulasip, kısa sürede hem Delaware de hem diger 50 eyalette şirketinizi kurabilirsiniz. WhatsAptan ulaşmak için +1 2105478484 e bir mesajınız yeterli.

Avrupa KDV Vergisi: Avrupa geminizde KDV ödendiğine dair kanıtınız varsa, Delaware belgelerine kayıtlı iken Avrupa sularını terk etmek zorunda değilsiniz.

Bu kolayliklar ve vergi oranları arasındaki bu farklar devam ettiği sürece, denizlerimizde yabancı bayraklı teknelerin varlığını sürdüreceğiz.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
News