Diyanet-Sen İl Başkanından Ültimatom Gibi Açıklama

Diyanet-Sen İl Başkanından Ültimatom Gibi Açıklama
5 Olağan Kongrede aday olan ve Samsun 2. nolu Diyanet-Sen İl Başkanlığına seçilen Yakup Demirbaş gazetemize açıklamalarda bulundu.

Demirbaş, "Türkiye'nin iki önemli STK' sın dan birisi olan Diyanet-Sen de camiamız büyük bir yük yükledi bizde onlara layık olmaya çalışacağız" dedi. 2 nolu Diyanet-Sen Samsun İl Başkanı Yakup Demirbaş, gazetemize açıklamalarda bulundu. Demirbaş yaptığı açıklamasında, "8 Kasım 2014'te Samsun' da yapılan 8 İlçemize bağlı 140 delegemiz 5. Olağan kongrede delegelerimiz ağır bir yük yüklediler. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Her türlü platformda ve ortamda üyelerimizin, çalışanlarımızın haklı taleplerini dile getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Samsun'da ki en büyük avantajımız şudur. Sahayı bilen, sadece masada idarecilik yapmayan, pazarı dolaşan bir Müftümüz var, Sayın Yardımcı Doçent Hayrettin Öztürk beyefendi. İnanıyorum ki idari sıkıntılarımızı onlarla iyi diyaloglarla çözmenin gayreti içinde olacağız" diyerek şöyle devam etti.

Türkiye'nin en büyük organizasyonu siyasi partilerdir. Dolayısı ile onlar sandıktan çıkar konuşma hakları var. İkinci organizasyon sivil organizasyon Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bizde Memur-Sen' e bağlı bir milyona üye sayısı ulaşmış Diyanet-Sen teşkilatıyız sözleri ile devam eden Demirbaş, "Biz de sandıktan çıkan sonuçlara göre sandıktan çıkan sonuçlara göre konuşma hakkımızı 4688  sayılı kanuna göre konuşma hakkımızı , arkadaşlarımızın, çalışanlarımızın, teşkilatımızın haklarını sorumluluklarını en sonuna kadar kullanacağız. Biz sadece teşkilatımızın çalışanlarımızın haklarını değil, ülkemizde, memleketimizde, Türkiye'mizde  ileri bir demokrasiye sahip olmak, toplumumuzun hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi içinde çaba ve gayretler içerisinde olacağız. Biz bu sendikal çalışma ve faaliyetlerimizi yürütürken, idare ile çözmemiz gereken problemlerimiz varsa bunları idare ile konuşarak çözeceğiz" diyerek şu cümlelerle açıklamalarını sona erdirdi.

Bu noktada iktidarla ve siyasetle çözmemiz gereken sorunlar varsa  onlarla konuşup çözme gayreti içinde olacağız diyen Demirbaş, "Biz hem yerelde, hem de genelde ki siyasetçilerle ki biliyorsunuz geçmişimizde de bir siyasi tercihimiz olmuştu bu sorunları oturup konuşarak çözme gayreti içinde olacağız. Ve şunu özellikle belirtmek isterim ki Diyanet-Sen bu dönem her alanda olduğu gibi Basında da güçlü olacak inşallah. Bu noktada bizlere güvenen ve destekleyen desteklemeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu noktadan itibaren tüm ilçelerimizde birlik ve beraberlik içinde ki kaynaşma, dayanışma, sorun çözme noktasında çalışmalarımız devam edecek olup, Diyanet-Sen'in sorunlarını çözme noktasında ki mücadelemiz sonuna kadar süreceğini buradan belirtmek istiyorum" ifadeleri ile açıklamasını sona  erdirdi.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber