ÇADİMDER- DİYANET-SEN Yemekte buluştu

ÇADİMDER- DİYANET-SEN Yemekte buluştu
Çarşamba Diyanet Mensupları Derneği (ÇADİMDER) ve Diyanet - Sen Çarşamba İlçe Başkanlığında Gökçe Düğün Salonunda "Camiler ve Din görevliler haftası" birlik beraberlik ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Yemeğe İl Müftüsü Hayrettin Öztürk' te katıldı

Yemeğin açılışı Rıdvan paşa Cami İmam Hatip'i Kemal Altunışık'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Diyanet-Sen İl Başkanı Yakup Demirbaş'ın da katıldığı yemekte yaptığı açılış konuşmasında Demirbaş, birlik ve beraberlik, Diyanet camiasına başarı ve sorunların çözümü mesajları verdi. Konuşmasını tamamlar tamamlamaz yemekten bir toplantı için ayrılan Demirbaş'tan sonra konuşan Çarşamba Diyanet Mensupları Derneği (ÇADİMDER) Başkanı Nuri Özkan yaptı. Özkan, "Sizleri yüce rabbimizin selamıyla selamlıyor,Allahın rahmeti,bereketi üzerimize olsun. Camiler ve Din görevliler haftası münasebetiyle Çarşamba Diyanet Mensupları Derneği ve Diyanet-Sen organizesiyle hazırlamış olduğumuz Çarşamba Din Görevlileri Dayanışma ve Kaynaşma programına hoş geldiniz! Sözlerime bu kutsal davaya gönül vermiş,ve ahirete irtihal etmiş meslektaşlarımızı rahmetle anarak ve İslam coğrafyasında meydana gelen acı olayların ,özellikle ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik alçakça saldırıları kınayarak başlamak istiyorum" diyerek başladı.

Tüm meslek guruplarında olduğu gibi, büyük bir potansiyeli içinde barındıran diyanet çalışanlarının da Çarşambada faal bir derneğinin  olmasının hakkımız olduğunu düşünerek yola çıktık. (ÇADİMDER) Çarşamba Diyanet Mensupları Derneğini,personelimizin acil bir ihtiyacı olarak görüp 12.06.2013 tarihinde 17 kurucu din görevlisi arkadaşımızla beraber kurduk ve meslektaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kuruluş esnasında bu hizmetin biz din görevlilerine hazırlanmasında canla başla emeği geçen, üye olarak bizlere maddi ve manevi her türlü desteği veren, kurulusunun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen katılımlarıyla bizleri onurlandıran 305 üyemize sizlerin huzurunda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ÇADİMDER kuruluşundan buyana hizmetleriyle devam ediyor.Üyelerine yönelik Çeşitli kurslar ve derslerle (Arapça ,tefsir dersleri , yeterlilik ilmihal dersleri ,lisans tamamlamak isteyenlere dikey geçiş sınavı  kursu gibi çeşitli programlarla ve ferah bir ortamda sohbet, dijitürk hizmeti, internet hizmeti misafirhanesi,mescidi,bayan toplantı salonu,erkek toplantı salonu  ve her gün açık kalarak üyelerine sıcak ve  bizim olduğunu hissettiğimiz bir ortamda  hizmetleriyle devam ediyor.

Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz dayanışma ve  kaynaşma organizesinin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, Çarşamba Diyanet Mensupları Derneği Yönetim Kurulu adına ,katılımlarıyla bizleri onore eden siz kıymetli meslektaşlarıma ve saygıdeğer eşlerine huzurlarınızda sonsuz şükranlarımı sunuyor, sizleri Allaha emanet ediyorum" sözleri ile tamamladı.

Özkan'ın konuşmalarından sonra söz alan Memur-Sen Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Cemal Akbulut ise, “Birlik, beraberlik, dayanışma, tanışma ve kaynaşma amacıyla” tertip ettiğimiz yemeğimize hepiniz Hoş geldiniz, Safalar getirdiniz diyerek konuşmasına başladı. Diyanet-Sen, İlçe Başkanı Cemal Akbulut," Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 12 işkolundan biri olan Diyanet-Sen; bugün hükümet nezdinde, Diyanet nezdinde, bizim adımıza haklarımızı alan ve arayan, birçok kazanıma imza atan, ilkleri gerçekleştiren ve Diyanet iş kolunda en fazla üyeye sahip olan “Yetkili Sendika”dır.  Kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke meselelerinde; Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunmasında, adaletin, eşitliğin, insan hak ve özgürlüklerinin, daha fazla genişlemesi yolundaki mücadelesini kararlıkla sürdürmeye devam edecektir, Diyanet-Sen."

Akbulut, "Kendimizi kurumumuza karşı, icra makamı olarak değil, rica makamı olarak görüyoruz. Kurumumuza karşı görevimiz; doğru bulduğumuzu yüceltmek, yanlış bulduğumuzu düzeltmektir. Birlikte iyi şeylere imza atmak istiyoruz. Bir olmanın değerini iyi bilmemiz gerekiyor, birbirimizi kırma ve hata yapma lüksümüz yok. Güzel bir ülkemiz var, güzel bir ilçemiz var. Bu memlekette yapılan her olumsuz hareketin karşısında bir sivil toplum kuruluşu olarak “karşı durma” görevimiz var. Buradaki birlikteliğimizin üzerinde bulunduğumuz din hizmeti davasının gelişmesine, farklı güzellikleri ortaya çıkarmasına ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Şairin dediği gibi: Yağmurdan sonra büyürmüş başak/ Meyveler sabırla olgunlaşırmış/ duygu ve düşüncesinden hareketle; sendikamız  1998 de çıkmış olduğu bu kutsal yolculukta sabır kuşanmış, asla yılmamış, pes etmemiş bugün hamd olsun genel yetkili sendika olarak gündem belirleyen, kamuoyu oluşturan en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olmuştur. Örgütlü olmak, güçlü olmaktır. Atalarımızın da dediği gibi birlikten kuvvet doğar. İnsan hakkı, millet iradesi, katılımcı demokrasi, özgür birey gibi kavramları ülkemizde evrensel anlamda algılamak ve anlamlandırmak için verdiğimiz mücadelede bize bu desteği verdiğiniz için hepinize sonsuz teşekkür ederiz. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasiyi arzuladığımız ülkemizde, yapacağımız çok şeyler olduğu için; bu desteğin artarak sürmesini de arzulamaktayız."

Cemal Akbulut, "Konuşmama son verirken;  siz bize destek olup güç verdikçe sesimiz daha çok çıkacak ve mücadelemizi daha güçlü devam ettirebileceğiz. Şimdiye kadar vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ediyor ve bu desteğin devam etmesini umuyor ve bekliyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çünkü, hep belirttiğimiz gibi sizin hizmetinizde olmak ve sizleri memnun etmek bizlere onur veriyor. Birlik, beraberlik ve dayanışma adına düzenlediğimiz bu yemeğe, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Allahu Teala bizi görevimizde mahcup etmesin. Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasında su baskını altında kalan madencilerimiz için de dua istiyorum. Diyanet-Sen ilçe temsilciliği ve Çadimder olarak düzenlediğimiz bu programa teşrif ederek bizleri onurlandıran  değerli protokol üyelerine ve siz kıymetli üyelerimize,  bütün katılımcılara ve programın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma ve bizleri burada ağırlayan Gökçe Düğün Salonu Sahibi Mustafa Gökçe’ye  sonsuz şükranlarımızı sunarız" dedi.

Konuşmalardan sonra TOKİ Cami İmam Hatip'i İdris Gülçiçek'in seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle yemek sona erdi. Yemeğe Samsun İl Müftüsü Yard. Doç.. Dr. Hayrettin Öztürk, Diyanet-Sen İl Başkanı Yakup Demirbaş, Emekli eski İl Müftüleri, İmam Hatipler ve çok sayıda aktif görevde bulunan İmam Hatipler ve aileleri katıldılar.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Nurhan GÜZEL- Nevzat AKKAYA

yemek1.jpg

yemek2.jpg

yemek3.jpg

yemek4.jpg

yemek6.jpg

yemek7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber