Dertli fındık üreticisinin ‘TMO’ umudu

Dertli fındık üreticisinin ‘TMO’ umudu
Karadeniz bölgesinin önemli geçim kaynağı fındıkta üretici;

Çarşamba ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım noktası olarak kullanılan Şeker Fabrikası önünde araç kuyruklarında bu yıl ki mahsul fındıkları satabilmek için umutla bekliyor.

Çarşamba ilçesi’nde kapalı olan Şeker Fabrikası önüne TMO tarafından belirlenen sıraya göre sabah erken saatlerde Çarşamba- Ayvacık Karayolu kenarında sıra oluşturarak beklemeye başlayan fındık üreticileri, fındıklarını TMO’ya satabilmek için sabırla bekliyorlar. TMO tarafından verilen sıraya göre Salıpazarı, Ayvacık ve Çarşamba ilçelerinden gelen üreticilerin bir kısmı bu yıl fındık için verilen destekleme taban fiyatının az olduğunu ve giderlere göre hala yetersiz geldiğini savunurken, birçok üretici de fiyatların yeterli olduğunu dile getirdiler.  
img_8136.jpg
Geçtiğimiz günlerde Salıpazarı ve Terme İlçelerinde meydana gelen aşırı yağış ve ardından yaşanan sel felaketi neticesinde selden kurtarabildikleri fındıklarını bu defa yağışlı havalardan koruma mücadelesi veren üreticiler, yıllar önce Çarşamba Şeker fabrikasından verilmekte olan şeker pancarı küspesi için bu gün ise fındık vermek için beklediklerini hatırlatarak, kendilerinin karayolu kenarında can güvenliğinin olmadığını, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirttiler.
img_8138.jpg
Fındıkta üreticileri memnun edecek fiyatın verilmediğini söyleyen fındık üreticisi Yılmaz Tokur, Salıpazarı ilçesinden Çarşamba’ya geldiğini belirterek, bulunduğu ilçede de bir alım noktasının olmasının gerektiğini belirtti. Fındıkta verilen fiyatın maliyetleri karşılamadığını belirten Tokur, yetkililerin maliyetleri göz önünde bulundurarak fiyat vermesi gerektiğini belirtti.

TMO’nun fındık alım noktası olan Çarşamba Şeker Fabrikası’nda uzun kuyrukların gün boyu sürdüğü öğrenilirken, üreticiler vermek istedikleri fındığın çok aşamadan geçerek güçlükle verdiklerini iddia ettiler.
img_8155.jpg

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel