Demir’den Başbakan'a sel raporu

Demir’den Başbakana sel raporu
AK Parti MKYK üyesi, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Başbakan Erdoğan'a sel felaketiyle ilgili bir rapor sunacağını söyledi

 

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, sel felaketinin yaşandığı Terme ilçesinde incelemelerde bulundu. Demir, yapılacak ilk MKYK toplantısında talep ve sıkıntıları bizzat Başbakan Erdoğan ileteceğini açıkladı.

Cemal Yılmaz Demir, geçtiğimiz günlerde Terme İlçesi'nden yaşanan sel nedeniyle yıkılan köprü ve hasar gören yerlerde incelemelerde bulundu. Terme Kaymakamı Fahri Meral, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, AK Parti Terme İlçe Başkanı Recep Ertan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, Hüseyinmescit Belediye Başkanı Hüseyin Alemdar, Kocaman Belediye Başkanı Sezai Uzun, Evci Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, Bazlamaç Belediye Başkanı Mehmet Devranlı, Söğütlü Belediye Başkanı Muittin Gürler, İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Oy, Köybucağı Köyü Muhtarı Muhsin Koç, Akbucak Köyü Muhtarı Reşit Güner, Emiryusuf İçme Suyu Grup Başkanı, Eğercili Köyü Muhtarı Ali Ordu ve partililerin hazır bulunduğu inceleme programında Demir, özellikle Terme Çayı'nın taşmasıyla Köybucağı ve Akbucak Köyü'nde yıkılan köprüleri yerinde gördü. Selde hasar gören Terme Belediyesi Emiryusuf İçme Suyu tesisleri ile bahçelerde de incelemelerde bulunan Demir, oluşan hasarın gündeme gelenden daha fazla olduğunu söyledi.

 

DERELER DSİ YETKİSİNDE OLMALI

2 hafta içerisinde bir MKYK toplantısı olabileceğine dikkati çeken Cemal Yılmaz Demir, "Canik başta olmak üzere Salıpazarı, Ayvacık, Terme, Alaçam, Bafra ve Yakakent gibi selden zarar gören ilçelerin durumlarını yapılması gerekenleri ve talepleri bizzat Başbakan'a ileteceğim. Bununla ilgili bir rapor hazırlıyorum. İleteceğim konuların başında da derelerin DSİ'ye devredilmesi yer alacak. Bugün bir köprü yapımını İl Özel İdaresi'nin sınırının olduğu yerde İl Özel idare, belediyenin sınırı olduğu yerde ise belediye yapıyor, halbuki tek elden bunların yapılması ve kontrolü daha etkin bir sistem ortaya çıkartabilir. Dere ve dere yataklarının uzmanlık alanı DSİ'ye giriyor. Bunun için başlıca konularda bunlar yer alacak. Samsun'a afet ödeneğinin bir an evvel gönderilmesi için de Başbakanımıza talepte bulunacağım" dedi.

 

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Yaşanan sel felaketinde can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Hasar tespit çalışmaları ile derelerin ıslahıyla ilgili ekipler çalışmalarını yürütmektedir. En kısa sürede hayatın normale dönmesi için gereken yapılacaktır. Devletin ilgili kurumları Terme gibi selden zarar gören ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" diye konuştu.

HABER: Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir