"Cumhurbaşkanından müjde bekliyoruz"

Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür emeklilere son yapılan zammın yetersiz olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25'e yükselttiklerini ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacağı açıklanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür 10 bin TL'nin yetersiz olduğunu önemli olan zam yapmak değil piyasayı kontrol etmek olduğuna işaret etti.

"50 bin TL olsada yetmez"

Piyasanın kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizen Başkan İbrahim Gür "Şu anda, 2021'den itibaren döviz kurlarındaki aşırı artışlar nedeniyle piyasadaki fiyatlar önemli ölçüde yükseldi. Sabit gelire sahip olanlar, özellikle emekliler, zor durumda kaldı. Yani, 10 bin TL'nin piyasada bir alım gücü kalmadı. Emekliler şu anda geçinmekte zorlanıyor ve ikinci bir iş yapmaları gerekiyor, aksi takdirde geçinmeleri neredeyse imkansız. Avrupa'da ise emekliler genellikle daha rahat bir yaşam sürüyorlar. Ancak biz daha düşük maaş alıyoruz ve bu bize yetmiyor. Biz emekliler, bu sorunların çözümü için yetkililerden yardım istiyoruz. Piyasanın kontrol altına alınmasını istiyoruz, aksi takdirde emekli maaşı 50 bin TL olsa bile yetersiz olacaktır. Verilen yüzdelik zamlara rağmen, aldığımız para piyasadaki artışlara ayak uyduramıyor." diye ifade etti.

"Milletvekillerine mektup gönderdik"

Samsun Milletvekillerinin hepsine emeklilerin derdini anlatan mektup gönderdiklerini vurgulayan Başkan Gür "Türkiye Emekliler Derneği olarak Samsun Milletvekillerine mektup gönderdik, ancak bugüne kadar hiçbir tanesi cevap vermedi ve olumlu bir tutum sergilemediler. Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi, Çalışma Bakanımız tarafından ziyaret edildi ve sorunlar dinlendi. Yardım edeceklerini belirttiler. Cumhurbaşkanımız 2024'ü emekli yılı olarak ilan etti ve emeklilere müjdeler vereceğini söyledi, ancak henüz müjdeli bir haber almadık. Cumhurbaşkanımızdan ve yetkililerden, emeklileri refah seviyesine getirecekleri bir ortam yaratmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber