ÇTSO'da Paydaş Analizi Çalıştayı Yapıldı

ÇTSOda Paydaş Analizi Çalıştayı Yapıldı
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası 4 yıllık stratejik planını belirleyebilmek için iç ve dış paydaş çalıştayı düzenledi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası 4 yıllık stratejik planını belirleyebilmek için iç ve dış paydaş çalıştayı düzenledi. Çalıştay da, İç ve dış paydaşlardan gelen geri bildirimlerin değerlendirileceği bir çalışma yapıldı. ÇTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve TOBB-ETÜ SEM Danışmanı Dr. Yüksel Vardar tarafından yönetilen çalıştaya; Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇTSO Personeli, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İl ve İlçe kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, katıldı.

Yaklaşık 10 saatlik bir eğitimi kapsayan çalıştayda öncelikle ÇTSO personeline eğitim verildi.  Öğleden sonra başlayan dış paydaş analizi çalışmasına, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, katıldı. Saat 18:00 de başlayıp 20:30 a kadar devam eden oturumda ise ÇTSO yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla çalıştay tamamlanmış oldu.

Çalıştayı yöneten Dr. Yüksel Vardar; "Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın tanımlanacak olan hedeflerine ulaşması için stratejik plan hayati önem taşıyor. ÇTSO Yönetimi de bu noktada paydaşlarının görüşlerine önem veriyor ve izlenimlerini öğrenmek için de bu çalıştayı düzenledi” şeklinde konuştu. Stratejik planın önemine de değinen Eğitmen Dr.Yüksel Vardar, “Yönetim sistemlerini doğru inşa etmemiz gerekiyor. Bütün yönetim sistemlerini birbirine entegre ederek, en doğru yönetim sistemine erişilmesi mümkün. Kurumsal yönetim yolu, stratejik plandan geçer. Stratejik planlama, Oda’nın bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Oda’nın amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesi gerektiriyor. Stratejik planlama, bulunduğumuz ve gelecekteki yeri tarif ediyor. Paydaşlar da stratejik planlamada yer almalıdır” İfadelerini kullandı.

HABER-FOTO:Kenan GÜN- Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber