Güngör Bayraktar’ın ziyaretini değerlendirdi

Güngör Bayraktar’ın ziyaretini değerlendirdi
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Çarşamba İlçesi’ne gelişini değerlendirdi.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, önceki gün Göl Restoran’da oda başkanları bir araya gelen Bayraktar’ın ilçeye gelişinin zirai don olayları konusunda bilgi almak olduğunu belirtti.
Güngör yaptığı açıklamada, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 30-31 Mart’ta yaşanılan don olaylarından dolayı bölgemize geldiler. Buna benzer Ordu’da bir toplantı vardı.  Zonguldak’tan Rize’den bütün oda başkanları bir araya geldik. Herkes kendi bölgesindeki zarar miktarını görüştü. 30 Martta olan don olayından dolayı bölgemizde fındık, şeftali, kivi gibi meyveler bayağı zarar gördü. Bu zarar miktarı yüksek kesimde daha fazla. Mesela 200 rakımın üstündeki zarar %40, %80 hatta bazı bahçelerde %100’e varan zararlar oldu. Başkanımızın buraya gelmesindeki sebep hem bir geçmiş olsun demek hem de olayı mahallinde görmekti” dedi.

Başkan İsmail Güngör, zirai don konusunun üzerinde durularak incelendiğini kaydederek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı da vardı. Birlikte Ordu ilinde yüksek kesimlerde bazı bahçeleri ziyaret ettiler. Zararı yerinde görmek için, zararın miktarını, zararın ne boyutta olduğunu görmek için gelmişler. İlçemizde gerçekleşen toplantının amacı çiftçilerimize nasıl kolaylık sağlayabiliriz düşüncesiydi. Çiftçilerimizin de bizden banka borçlarının ertelenmesi yönünde bir talebi oldu. Hatta sadece Tarım Kredi Kooperatifleri dışında ki diğer bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi yönünde taleplerini dile getirdiler. Yine TARSİM Sigortasının primlerinin yüksek olduğu üreticiler ve TARSİM Genel Müdürümüzde gerçekleştirdiğimiz yemeğe katıldı. Bu miktarların aşağı çekilmesi yönünde taleplerimiz oldu. Bu konu ile ilgileneceklerini söylediler. İnşallah üreticilerin istediği yönde bir karar çıkar” şeklinde konuşarak açıklamasını şöyle tamamladı.

Ziraat Odası Başkanı Güngör, yaşanılan don afetinin bir daha yaşanmamasını dileyerek, “Bizim beklentimiz doğal afetsiz, bol ürünlü bir yıl olması yönünde. Ama maalesef donda oldu kuraklık hala devam ediyor. Belki yaşanılan afet bizim bölgemizi o kadar etkilemedi ama Konya bölgesinde, Havza’da, Vezirköprü, Ladik gibi bölgelerimizde kuraklık nedeniyle hububatta bir zarar söz konusu. Bu sene şu andaki duruma göre mahsulde bayağı bir noksanlık var. Bu eksiklikleri Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile telafiyi planlıyoruz”.

HABER-FOTO: Nazan KILCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber