Engelliler Haftası Gösterisi

Engelliler Haftası Gösterisi
Samsun Valiliği ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezi’nde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri kapsamında “Engelliler Haftası Gösteri” programı düzenlendi

Programa; Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Tekin Balcı, kurum müdürleri, Samsun'da engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, özel bakım merkezleri, özel eğitim ve uygulama okulları ile engelli velileri katıldı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın ilimizde her geçen yıl daha güzel ve anlamlı etkinliklerle kutlandığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, "Bu sene hafta boyunca kamu kurum/kuruluşları, özel bakım merkezleri, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarının düzenleyeceği elliye yakın etkinlik yapılacak. Bu programımızda da engelli bireyler sahnede yer alacak ve emeklerini sergileyecekler. İlimizde engelli haftasına dikkat çekme adına yapılan bu çalışmaların katlanarak devam etmesini temenni eder, hazırlanan gösteride emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES programı kapsamında Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelsiz Adımlar” projesinde emeği geçenlere plaket verildi.

Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan “Engelliler Haftası” resim yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri Vali Yardımcısı Haluk Şimşek tarafından takdim edildi.

Program daha sonra Varyant Özel Eğitim Merkezi’nin hazırlamış olduğu halk oyunları ve semazen gösterileri ile devam etti. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nin gösterileri ise izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Programa Özel Vefa Bakım Merkezi, Özel Huzurlu Bakım Merkezi, Özel Atakum Bakım Merkezi ve Özel Tekkeköy Bakım Merkezleri de etkinliklerle katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz