Chp’den Alternatif 29 Ekim Kutlaması

Chp’den Alternatif 29 Ekim Kutlaması
Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak ‘Andımız’ı okudu

 

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Teşkilatı, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak ‘Andımız’ı okudu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay ve parti üyeleri katıldı.

Anıta çelenk koyulmasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, “Biz Cumhuriyeti ondan emanet aldık. Sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyeti sonuna kadar savunacağız” dedi.

Dün Atatürk’ün 81 ilde mahzun olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, “Üzülmeyeceğiz, çocuklarımızı yetiştireceğiz. Çocuklarımıza ilerle eğitimin nasıl baltalandığını anlatacağız. Bayramları nasıl kutlamalarını sağladıklarını öğreteceğiz. Dün burada Valiliğimizin yaptığı törene katıldım. Törende halkımızı, Samsunluları Türkiye Cumhuriyeti’nin diğer illerindeki halkımızı nasıl öteleyip, bayram günü bayramı kutlatmamak için parmak kaldıranlardan bir kişi yoktu. Dün Atatürk mahzundu. 81 ilde de Atatürk mahzundu. Ta ki bugün saat 10.00’a kadar mahzundu. Çünkü değerli kurtarıcımız ‘Benim iki büyük eserim var. Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’ demiştir. Bir dahaki yıllarda Cumhuriyetin, Cumhuriyet Halk Parti’lileri tarafından nasıl kutlandığını öğreteceğiz. Ama bugün bunları çocuklarımıza, torunlarımıza öğreterek bu işlere başlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İl Teşkilatı hep bir ağızdan Andımız’ı söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel