CHP kadın Kolları Av. Sema Altürk’e Emanet

CHP kadın Kolları Av. Sema Altürk’e Emanet
CHP Çarşamba İlçe Kadın Kolları kongresi parti binasında yapıldı. Yapılan kongrede İlçe yeni Kadın Kolları Başkanı Avukat Sema Altürk oldu

CHP Çarşamba İlçe Kadın Kolları kongresi dün CHP ilçe binasında yapıldı. Çok sayıda kadın delegenin katıldığı kongreye CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç’ta katıldı. Koç kongrede yaptığı değerlendirme konuşmasında, yeni tüzükle birlikte getirilen %33lük kadın kotasına vurgu yaparken, kadınların parti içindeki değerinden söz etti. Yurt dışında bazı ülkelerde artık partilere erkek kotası konulduğunu belirten Koç bu konuda Türkiye’de de kadının siyasetteki rolünü bir an evvel üstlenmesi gerektiğinden de bahsetti.

Koç Kongrede yaptığı konuşmada, Kürt sorununa dair CHP’nin AK Parti ile Görüşmesini de değerlendirerek, “Bu konuda iyi adımlar attık. Biz bu sorunun çözümünde önce bir misyonu yüklenmekten onurluyuz” dedi. Yapılan seçimde İlçe Kadın Kolları Başkanlığı kongresine tek liste ile gidildi ve liste oluşturan ve Başkanlığa Av. Sema Altürk getirildi. Yeni İlçe Kadın Kolları Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Sevil Erkmen, Hayriye Kurt, Nezire Küstül, Berran Onan, Fatma Sertoğlu, Hatice Türkmeneri, Mualla Ulubay, Kebire Düzgün şeklinde oluşurken yedek üyeler, Hatice Aycan, Ayşe Aksoy, Hatice Dündar, Müşerref Ersöz, Mediha Hacı Softaoğlu, Hanım Kara, Nejla Yeşilot, Hatice Yön şeklinde oluştu.

Haber - Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber