CHP Heyetinden ‘Ziraat Odası’ ziyareti

CHP Heyetinden ‘Ziraat Odası’ ziyareti
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Çarşamba İlçesi’ne gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çarşamba Ziraat Odası’na da ziyarette bulundu

Ziyarette fındık üreticisinin sorunları hakkında bilgiler alındı.
Çarşamba İlçesine ziyaretlerde bulunmak amacıyla gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, beraberinde ki İl Başkanı Tufan Akçagöz, İlçe Başkanı Süleyman Bilici ve partililer ile birlikte Çarşamba Ziraat Odası’na ziyarette bulundu. Ziyarette misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, fındık üreticilerinin sorunlarını ve son günlerde Türk fındığında kanserojen madde haberleri sonrası yaşanılan gelişmeler hakkında bilgiler aktardı.

Bilgiler alan Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, ziyarette yaptığı konuşmada, “Samsun’a ilk gelişimizde sadece merkezde bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Bu sefer geldiğimizde Samsun’un birkaç ilçesine de ziyarette bulunmayı düşündük. Biz ana muhalefet partisiyiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Her konuda ülkemizin bütün sorunlarıyla ilgili tespitlerimizi yapıyoruz, çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. Bugün de sizleri dinlemeye geldik. Bu konuda gerekli bilgiler sizler vâkıfsınız. Genel Başkanımızda sık sık üreticimizin, çiftçimizin tarım sorunlarına ve yapılması gerekenleri dile getiriyor. Üreticinin ürettiği malın değerini alabilmesi çok önemli. Üreticimiz ezilmemeli. Ben sistemde büyük bir hakkaniyetsizlik, eşitsizlik görüyorum. Ana muhalefet partisi olarak ne yapmamız gerekir, neler yapabiliriz, bizlerden istediğiniz nelerdir, bunları bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Fındık burası için hayati bir önem taşımakta.” diyerek üreticilerin sorunlarının kendileri ile paylaşılmasını istedi.

Ziyarette bulunan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’da söz alarak, fındık üreticilerinin karşılaştığı zorlukları ve mağduriyeti anlattı. Başkan Erdal Avcı, “Fındık Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı. Ama ne yazık ki şuan Karadeniz bölgesinde Ferrero denilen bir İtalyan firma kendisini fındığın tek alıcısı konumuna getirdi. Türkiye’de ki Rekabet Kurulu ne iş yapar? Birkaç gün önce Türkiye’de ki fındığın %80’ini alan Ferrero firması, ama fındığın kanserojen madde taşıdığını açıklayan da İtalyanların tarım sektörüdür. Burada sadece görülen Türk fındığını ucuza alabilmek için, İtalyan bir konsey, Türk fındığını kötüleyerek çiftçinin elindeki fındığı ucuza almanın hesabını yapmakta. Hükümetimiz çiftçiyi, tarımla iştigal eden Türkiye’nin her bölgesinde ki çiftçiyi mağdur ettiği gibi, Karadeniz bölgesinde ki çiftçimiz de mağdur olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Ziyarette sık sık not alan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek konuyu parti genel merkezine  ve iktidar yetkilileri ile paylaşacaklarını ilettiler. Ziyaret verilen ikramların ardından son buldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber