‘ÇEVREYİ KAYBEDİYORUZ’

‘ÇEVREYİ KAYBEDİYORUZ’
Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Taner Yılmaz, son yıllarda artan çevre kirliliğine değindi. Taner Yılmaz, günden güne Samsun’un çevre güzelliklerini kaybettiğini belirtti.

Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Taner Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamasında, santrallerle birlikte Samsun’un çevre temizliğinin kaybolduğunu ifade etti. Başkan Taner Yılmaz, “Samsun uzun süreden beri devam eden çevre katliamlarında öyle bir hal aldıki artık bu sloganları söyleyen Kurumlar ve STK’lar artık inandırıcılığını kaybetmişlerdir. Sormak istiyoruz ;gerçekten bu sloganları söyleyenler kendileri bu sloganlara inanıyorlar mı? Samsun’da 5 tane doğalgaz çevrim santralı kurulmuş bir o kadarda sırada beklerken bu çevrim santralleri çevreyi kirletmiyor mu? Kirletmediğine dair bir tane bile bilimsel veri yokken bu termik santralleri kim denetliyor? Atmosfere; baca gazları ve diğer gaz emisyonları, partikül maddeler ve tozlar, ısıl etki (Baca gazı sıcaklığı); SO2 ve NOx gazları gibi asit yağmurlarının oluşumundan birinci derecede sorumluyken. Bacalardan atılan zehirli gazlar,kükürt ve azot oksitler, hakim rüzgârlarla ortalama 2 - 7 gün içerisinde atmosfere taşınırken. Bu zaman süresi içinde bu kirleticiler,atmosferdeki su partikülleri ve diğer bileşenlerle tepkimeye girerek sülfürik asit ve nitrik asiti oluşturken, Bunlar da yeryüzüne yağmur ve kar ile ulaşırken, Baca gazları ikinci kez vedaha geniş bir bölgeye etki etmiş olurken, Samsunun  arazi yapısı ve hava koşullarına bağlı olarak,  etki yüzlerce kilometreye kadar yayılabilmekteyken, Asit yağmuru denilen bu olgu yalnızca canlılar için değil, taş yapıtlar ve eski sanat eserleri için de önemli bir tehlike oluşturmaktayken. Samsun acaba bu durumdan etkilenmeyecek mi?” dedi.


‘’SAMSUN NEDEN  DOĞALGAZÇEVRİM SANTRALI OVASINA DÖNMÜŞTÜR’'

 

Samsun’un maden zengini olduğuna ifade eden Taner Yılmaz, “Toplamda 80 adet madenimiz varken bu madenlerin çevreye verdiği etkileri biliyor muyuz? Maden ruhsatı adı altında faaliyet gösteren Taş Ocakları Samsunun turizmine ve bitki örtüsüne büyük bir zarar vermektedir. Göz göre göre bu katliama göz yuman kamu görevlileri yıllar önce neye izin verdiklerini biliyorlarmı ?İzin verdikleri taş ocaklarının yanına gitmeye gerek kalmadan 10 km öteden baktıklarında içlerinin sızladığını göreceklerdir.” Şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel