Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Fahiş Fiyat Artışları Konusunda Uyardı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Fahiş Fiyat Artışları Konusunda Uyardı
Korona Virüsünün ülkemizde tespit edilmesinin ardından temizlik ve hijyen ürünlerindeki satışlarda meydana gelen artışlarla ilgili açıklama yaparak bu yola baş vuran, tenezzül eden esnafları uyardı.

Korona Virüsünün ülkemizde tespit edilmesinin ardından temizlik ve hijyen ürünlerindeki satışlarda meydana gelen artışlarla ilgili açıklama yaparak uyaran Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz “ Maalesef bu durumu ülkemizde fırsata dönüştürmek isteyenler olmuştur. Fahiş fiyatlarla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli açıklamalar yapılmış ve tespiti yapılması durumunda yasal işlemlerin başlatılacağı ifade edilmiştir. Ne yazık ki ülke genelinde bazı firmaların, korona virüsü fırsat bilerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere fahiş fiyat uyguladığı, bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek fiyat artışına neden olduğu ilgili kurumlar tarafından tespit edilmiştir. Haksız fiyat artışları ve stokçuluk karşısında mağdur olan vatandaşlarımızın ve bu süreçte herhangi bir fırsatçılık olayına karışmayan esnaf ve tüccarlarımızın haklarını korumak için Odamız tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

basin-aciklamasi.jpeg

Ürünlerine aşırı oranda zam yapan firmaları vatandaşımız tespit ettiği anda Odamıza bildirmelerini rica ediyoruz. Ticaret Bakanlığımızdan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen talimatlar doğrultusunda,  ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel