Çarşamba' da Günlerden Temayül...

Çarşamba da Günlerden Temayül...
AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mahmut Çekiç ve yönetiminin istifalarının alınmasından sonra yeni ilçe başkanını belirlemek üzere bu gün Cemil Şensoy Kültür Merkezinde saat 11.00 da temayül yoklaması yapılacak. Merak edilen temayül sonuçları açıklanacak mı

AK Parti Cemil Şensoy Kültür Merkezi bir kere daha AK Partinin geleceğine yön verecek. Geçtiğimiz haftalarda Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş tarafından hafta sonu ani kararla ilçe yönetiminin istifasını alması sonrasında teşkilat ve ilçede ki AK Partide de kaos ortamı oluşmaya başlamıştı. Görevden almalara Çarşamba ile başlayan Köktaş, daha sonra Canik ve Kavak İlçelerinin ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarını almıştı. 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde sıkıntılı şekilde ataması yapılan Çarşamba'dan sonra hemen tüm atama yapılan ilçe teşkilatlarında yenilenmeye gidileceği düşünülürken bu üç ilçe ile sınırlı kalması akıllara soru işaretleri getirmeye başladı.

Başkan Fuat Köktaş'ın 2015 Genel seçimlerine Milletvekili Aday Adayı olacağı konuşulan siyasi yolda kendisine destek çıkacak teşkilat yapılanması için kolları sıvayarak yeni oluşum için çalışmaya başladı. Köktaş Milletvekilliği öncesinde yerine Ercan Albayrak'ı bırakarak geleceğini tayin edebilmek ve garantiye alabilmek için her yolu düşünerek çalışması özellikle Çarşamba' da bulunan AK Partililer tarafından büyük tepki çekmeye başladığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde 3 İlçe teşkilatının istifalarını AK Parti Genel Merkezine Samsun AK Parti İl Başkan Yardımcılarından Muharrem Göksal'ın götürdüğü ve Genel Merkez bu 3 ilçeden Canik' ta mevcut istifa eden Yılmaz Hocaoğlu'nun seçim öncesinde Meclis üyelikleri için yönetimden istifalar olması nedeni ile yönetimi yenilemek amacı ile istifasının alındığı bu nedenle atamanın yeniden aynı isimle yapılacağı öğrenildi. Ancak, en fazla dikkat çeken olay ise Kavak ve Çarşamba' da yaşanıyor. Kavak ilçesinde MHP' den büyük mücadele sonrasında Belediyeyi AK Partili Belediye yapan Kavak İlçe teşkilatının Köktaş'a karşı tutum sergilediği, Köktaş yönetimince istenmeyen belediye başkan adayı seçildiği iddiası ile istifaların alındığı ve burada da temayül yapılması istendiği öğrenildi.

AK Partinin Kavak ilçesinde ki teşkilat problemi bir şekilde çözüm aşamasına sokulurken, asıl en sancılı ilçesi, uyum ve Başkan Köktaş'ın gelecek endişeleri taşıyan, ilçede adeta gücü kalmayan kalesi durumunda ki ilçe Çarşamba. Çarşamba'da işler çok karışık. Samsun AK Parti İl Başkanı Köktaş'ın seçimlerde seçim sandıklarına sahip çıkılmadığı ve yine Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile teşkilatın arasında büyük bir uyumsuzluğun olduğu iddiaları ile görevden alınması ile Çarşamba çatırdamaya başladı. Köktaş'ın belediye başkanı Dündar'la da arasında aysberglerin olmasına rağmen bu buzları ortak tanıdık  isimlerle aşmaya çalıştığı iddiaları ise teşkilat içinde sorun yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor.

2015 yılında yapılacak Genel seçimler öncesinde Köktaş kendisinin Milletvekilliği yolunu açacak bir kadro kurma isteğine karşın Belediye Başkanı Hüseyin Dündar' da kendisinin daha rahat ve uyumlu çalışmak istediği isimleri ön plana çıkardığı ve bu nedenle anlaşma sağlanamadığı iddia edilirken barış rüzgarlarının esmeye başladığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. İlçe teşkilatı içinde özellikle İl Başkanı Köktaş'ın kararsız tutumlarına partinin kurucu ve eski yöneticilerinin problem ve sıkıntıları doruk noktaya çıkarttığı iddia edilmeye başlandı. Bu nedenle kurucular kendi aralarında anlaşarak anlaşmaya çalıştıkları gelen bilgiler arasında bulunuyor. Haberimizi hazırlayarak baskıya girdiğimiz saatlerde yeni bir oluşum yapılamamıştı. Gündeme ise eski İlçe Başkan Yardımcısı ve Kuruculardan Avukat Muharrem Gündoğdu adı konuşulurken kendisinin hastalığı nedeni ile konuya soğuk baktığı iddia ediliyordu.

Diğer taraftan merakla takip edilen eski İlçe başkanı Köse'den ise konu hakkında yöneltilen sorulara temayül öncesinde 'siyasetten çekildiğini ve bugün temayülde sadece eski yönetici  olarak oy verip çıkacağını yapılacak seçimin teşkilata hayırlı olsun temennilerine' karşın, onunla aynı yönetimde yer alan ve bu gün Çarşambada en güçlü yönetimde görev alan yöneticiler ise kendileri ile uyumlu, teşkilat, Genel Merkez ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İl Başkanı Köktaş'la çalışabilecek ortak bir isim üzerinde çalıştığı öğrenildi.

AK Parti Çarşamba İlçe Kurucuları ve yöneticilerden bazılarının düşüncesi, AK Parti İlçe teşkilatı içinde   birlik beraberlik ve AK teşkilatçılık dışında farklı oluşumların engellenmesi istendiği, bu nedenledir ki  teşkilata ağabey olarak taşın altına elini sokmasının yanı sıra Köktaş'ın Çarşamba adına her siyasi oluşumda etki yapamaması için mevcut kadroların belirledikleri Aday Halit Doğan'ın karşısına başkan adayı çıkması çalışmasının mutlaka yapılması gerektiğine inanarak çalışmalarına devam ettikleri belirtiliyor.

Bu gün Cemil Şensoy Kültür Merkezinde saat 11.00 da gerçekleştirilecek temayülde kurucu yöneticilerin vereceği karar merakla beklenirken, mevcut en güçlü isim olarak yıllardır Belediye Başkanının tanıdığı, Başkan Köktaş'ın da onayladığı iddia edilen Avukat Halit Doğan'ın temayüle gireceği iddia edildi. Temayülde ise yeni ilçe başkanını belirlemek için, Kurucu Başkan ve yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere, Ahmet Yılmaz, Mehmet Köse, Mahmut çekiç ilçe başkan ve yöneticileri, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Köy ve Mahalle Temsilcileri, Mevcut Belediye Meclis Üyeleri oy kullanacak.

Bu arada özellikle Samsun AK Parti il Başkanı Fuat Köktaş, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar cephesinin çıkarttığı isme karşılık Cemil Şensoy Kültür Merkezinde mutlaka başka bir aday ismin açıklanabileceği beklentisi içinde oldukları öğrenildi. Temayül sonuçları seçimin yapıldığı salonda açılarak kesin sonuçların açıklanmadıktan sonra bu temayülün sadece ilçede ki AK Partililerin ve teşkilatların gazını almak için yapılan sıradan göstermelik bir seçim olacağına inandıklarını ve güvenmeyeceklerini belirttikleri iddia edildi. Aksi takdirde sadece İl başkanı Fuat Köktaş'ın daha önceden bazı Genel Merkezde ki iletişimde oldukları yetkililerle birlikte çoktan Av. Halit Doğan'ın atamasını yaptırıldığı, bu işte de özellikle Bölge Koordinatörü Milletvekili Karal'ın ön ayak olduğu iddiaları kafaları karıştırmaya yetti de arttı bile. Partililerin yıllardır aynı oyunların tezgahlandığına inandıklarını ve yine ayı senaryoların oynandığına ve sahnelendiğine inandıkları ve AK teşkilatın  başka ilişkiler içinde yürütülmeye başlanacağından şüphelerinin kalmadığına işaret olduğunu dile getirdikleri iddia ediliyor.

Cemil Şensoy Kültür merkezinde bu gün saat 11.00 de yapılacak temayül de sonuç olarak Avukat Halit Doğan'a karşı bir aday çıkar çıkmaz belli olmamakla birlikte mevcut isim Halit Doğan adı kesin.  Bu günkü temayül öncesi partililerin eski İlçe başkanları Mahmut Çekiç, Mehmet Köse, Ahmet Yılmaz, eski tüm kurucularla yöneticiler, Kurucu Başkan Mustafa Acar ve diğer tüm partili söz sahibi isimlerin bir araya gelerek kendi içlerinden oluşturacakları ve birlik beraberlikle yıllardır sağlanamayan huzurun sağlanacağı bir sim etrafında toparlanmak ve artık Çarşamba siyasetinin Irmak sırtından yönetilmemesi için çalışmaları gerektiği bunu yapacak oluşumu da sonuna kadar destekleyecekleri iddia edildi. 2011 seçimlerinde yeniden Başkan Köktaş'ı il başkanı yapan Mehmet Köse'den sonra ikinci defa ele geçen bu fırsatı Çarşambalı AK Partililerin kaçırmamak için yoğun çaba sarf ettikleri gelen bilgiler arasında bulunuyor.

HABER- FOTO: Kübra YILMAZ- Nuri ŞEKER- 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber