Samsun'da Anneler Yarıştı

Samsunda Anneler Yarıştı
Samsun’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, '19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı' ve 'Anneler Günü' etkinliği kapsamında anneler birbirleriyle kıyasıya yarışarak spor yaptılar

İlkadım Atletizim Sahası'nda düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, şube müdürleri, anneler ve çocukları katıldı. Şenlik havasında geçen 'Anneler Günü' etkinliğinde dart, mini futbol kale, basketbol atışları, sepete top atma, top taşıma, engel geçme, kule yapma, ip atlama, seksek oyunları, halat çekme ve bilek güreşi gibi spor dallarında anneler kıyasıya yarıştı.

Annelerin evde kapalı kalmayıp etkinlik kapsamında sporla buluşmalarını sağlamak, sporu kendi yaşam biçimi haline getirmelerine destek olmak amaçlı düzenlenen etkinlikte, dereceye giren annelere altınlar ve çeşitli hediyeler verildi.

 

MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÖZDEN: "BÖYLE SPORTİF FAALİYETLER DÜZENLEMEK BİZLERİ SEVİNDİRİYOR"

Anneler Günü’nün önemli bir gün olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, ”Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum, hepsinin ellerinden öpüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak İlkadım Stadı’nda Anneler Günü münasebetiyle böyle sportif faaliyetler düzenlemek bizleri sevindiriyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç beyinde selamları var burada bulunan arkadaşlara. Anneler gününü kutluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spor yapanların her zaman yanlarındayız” dedi.

 

SAMSUN VALİSİ AKSOY: "ANNELER HEM EĞLENİYOR HEM YARIŞIYOR"

Anneler Gününü kutlayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Ben bütün şehit ve gazi anneleri başta olmak üzere bütün annelerin gününü yürekten kutluyorum. Bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müzün koordinasyonunda ‘Anneler Yarışıyor’ etkinliği gerçekleştiriliyor. Şuanda İlkadım Stadyumu'nda bu amaç için birlikteyiz. Burada anneler hem eğleniyor, hem yarışıyor, hem spor yapıyor bir arada oluyor. Anneler Günü'nde annelerle birlikte olmak adına bizlerde buradayız. Bugün bu programımıza Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Kamuran Özden beyde katıldı. Kendilerine katılımları ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Sayın bakanımıza Samsun’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Samsun’da spor alt yapısı çok ciddi bir şekilde iyileştirecek yatırımlar devam ediyor. Bu anlamda, Samsun uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir konuma geliyor. Temennimiz bu anlamda yatırımların bir an önce tamamlanması ve Samsun’un bir spor kenti olma yolunda mesafeleri hızlı bir şekilde kat etmesidir. Ben bu etkinliğe ilgi gösteren bütün annelere teşekkür ediyor onları kutluyorum” diye konuştu.

 

İL MÜDÜRÜ ÖZYURT: "

Etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt da, “Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri içerisinde, ‘Anneler Yarışıyor’ etkinliğini gerçekleştirdik. Annelerimizin bugün bir arada olarak çocuklarıyla birlikte spor aktivasyonlarını yapmaları için ve çocuklarımızın da anneleriyle birlikte spor yaparak aile içerisindeki spor altyapısını, spor sevgisini kazandırmak amacıyla bugün bir etkinlik düzenledik. Bu kapsamda 150’nin üzerinde ailenin buraya gelerek spor yapmasıyla birlikte Samsun yine her zamanki gibi Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Böyle bir etkinlik Samsun il dışında pek uygulanmıyor. Bizler bu etkinliği düzenlerken inanın Samsun halkına farklı bir spor organizasyonu gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Zamanla bu değerin daha yükselerek daha çok katılımları içinde alacak şekilde de yapılacağı inancını taşıyoruz. Ben etkinliğe destek veren tüm Samsunlulara ve halkımıza son derece mutlu olduğumuzu ve onlara teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan annelere, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çiçek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz