Akbaş'a büyük destek

Akbaşa büyük destek
Samsun Esnaf Odaları Birliği seçimleri öncesi merkez ve ilçelerden 38 oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı yemekten Akbaş'a tam destek çıktı

Büyük Samsun Otelinde önceki akşam düzenlenen birlik yemeğine Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkan Adayı Ahmet Akbaş, merkezden ve ilçelerden 38 oda başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, ayrıca Çarşamba İlçesi Lokantacılar Odası ile Kahveciler Odası Başkanvekili Selahattin Ayça ile Yönetim Kurlu üyeleri de katıldı.

Geniş katılımın yaşandığı yemekte Samsun Esnaf Odaları Birlik Başkan Adaylığına soyunan Ahmet Akbaş'a tam destek çıktı. Katılımın yoğun olmasından dolayı heyecanlanan Akbaş, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti. Yemekte konuşma yapan Akbaş, Samsun esnafına hizmet etmek için bu yola çıktıklarını vurguladı.  Akbaş, "Mevlam hayırlı iş yapacaksak bizlere bu makamı nasip etsin, bizler makam ve mevki için değil esnafın hizmetkarı bir neferi olmaya talibiz. Birlik başkanlığına iki aday var. Siz değerli esnaf temsilcilerimizden tek isteğim iki adayın geçmişten günümüze kadar esnaf için yaptıklarını ve başarılarını ortaya oyarak değerlendirmenizi istiyorum" dedi.

"Tuhafiyeciler Odasına 2006 yılında seçildiğini ve odayı borç içerisinde devraldıklarını kaydeden Akbaş, "Göreve geldikten sonra kollarımızı sıvayarak odamızı borçlarını temizleyerek bir mülk satın aldık ve şuan odamız kirada değil kendi yerinde hizmet vermektedir. Odamızın bütçesine göre her yıl en az 5 öğrencimize burs veriyoruz. Tuhafiyeciler Odasın'da yaptığımız güzel hizmetleri Samsun geneline yayarak tüm esnaf kesimimizin faydalanması için hizmete talip olduk" diye konuştu.

Akbaş, "Bu mücadelede sadece Ahmet Akbaş yok. Kendi odalarında günden güne başarı çıtasını yukarı doğru çeken oda başkanı arkadaşlarım var. Samsun'da uzun yıllardır Şoförler Odasında ve Esnaf Odaları Birliğinde hizmet etmiş ve esnafa başarılı hizmetler sunmuş Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'dan aldığımız destek bilgi ve birikimle de Samsun esnafına hizmet etmek istiyoruz. Seçim süresince Samsun esnafı için vermiş olduğum sözleri yerine getireceğime söz veriyorum. Eğer verilen sözler yerine getirilmezse bizleri sorgulayın" diye belirtti.

Akbaş'ın ardından konuşan Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, Niçin Ahmet Akbaş ile beraberiz diye sorabilirsiniz. Size bunları detaylıca anlatmak isterim ama kısa bir örnek vereceğim. Kimse bu seçim arifesinde akıl fikir vermesin. Samsun'daki hangi esnaf Fevzi Apaydın'ı aradı da hayır dedi. Başımız sıkıştığında ne zaman arasak hemen emret dedi. Kendisinin bu güzel ahlakı ve hizmetkarlığı hepimize örnek olmalı. Ahmet Akbaş'ın fikri ve zikri belli. Bir esnafın parasını israf etmez. Kendisine bu yönde güvendiğimiz ve güzel projeleri ile yola çıktık. Samsun esnafına hayırlı işler yapacağına inandığımız için kendisinin yanındayız. Eğer verdiğimiz sözleri yerine getiremiyorsak her yıl yapılan genel kurulda bizlerden hesap sorun. Hesap sormayan namerttir. Samsun esnafının amiri değil hizmetkarı olmazsak hesap sorun" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Türkiye Şoförler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ise, "32 yıldır bu hizmetin içerisindeyim. İlk önce Samsun esnafına daha sonra ise tüm Türkiye genelinde şoför esnafına hizmet etmek için yola çıktım. Benim serüvenim 1993 yılında başladı. Şoförler Odasından Samsun Esnaf Odaları Birliğine ve oradan da Federasyona geçtim. 2007 yılında Esnaf Odaları Birliği Başkanlık görevini dönemin başkan vekili Metin Genççakır'a bıraktık. 2010 yılında da yapılan seçimde kendisine destek verdik. Bu zamana kadar yapılan tüm hizmetlere teşekkür ediyorum. Yapmadıkları geride kaldı onları eleştirmek istemiyorum. Metin Genççakır benim çok eski ve değerli dostumdur. Oğlumla Metin kavga yapsa olumu döverim. Genççakır'ın başından bazı sıkıntılar geçtiği için Birlikte bazı çalışmaları yapamadı. Bende kendisine bu görevi  başkasına devretmeyi teklif ettim. Kendisine her zaman destek vermişimdir. Bundan sonrada hertürlü desteği veririm" diye konuştu.

Apaydın, "Geççakır'dan boşalan bir koltuk var. Bu koltuk için iki değerli kardeşimiz savaş veriyor. Bu savaş manevi bir savaştır. Esnaf Odaları Birliği ateşten bir gömlektir. O gurubun içerisinde birçok meslek odalarından başkanlar vardır ve onlara hitap etmek, onların dert ve kederlerine ortak olmak çok kolay değil. İki kardeşimizi de bu göreve talip olduklarından dolayı onları kutluyorum. Bir başkalarının aleyhinde konuşarak seçim yürütmek doğru değildir. Sizler insanların fotoğrafına bakarak değerlendirmeyeceğinizi biliyorum. İki güzel insanın önce geçmişine bakarak, ne kadar oda başkanlığı yaptığını ve nasıl başarılar yaptığını görerek oyunuzu kullanacaksınız" dedi.

"Samsun Esnaf Odaları birliği maalesef olması gereken yerinde değildir" diyen Apaydın, "Ben 2007'de nerede bıraktıysam halen oradadır. Ben Esnaf Odaları Birliğini aldığım zaman bugünkü İlkadım Belediyesinin olduğu yerde 50 metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu. Üç bina değiştirdikten sonra Belediyeevlerinin oradaki şuanki binamızı aldık. Canik Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak ta sadece kendi mülkünü almadık, Hak Bankasına kiraya verecek bir bina sahibi olduk. Onun için diyorum ki beyninizin içindeki resme bakmaktan ziyade geçmişinden bugüne kadar başarı sağlayanları iyi görün. Samsun esnafına başarılarını her zaman artırmış insanlar fayda sağlayabilir. Birlik esnafın aynasıdır" şeklinde konuştu.

img_6538.jpgimg_6543.jpg

Haber-foto: Nuri  ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber