Çarşamba AB’ye gülümsüyor

Çarşamba AB’ye  gülümsüyor
Çarşamba Belediyesi tarafından başlatılan uygulama doğrultusunda 1 Ocak 2013 itibari ile artık sokaklarda seyyar yiyecek içecek satılamayacak

HABER-FOTO:SERKAN KARAHAN

Edinilen bilgilere göre Çarşamba Belediyesi tarafından yaklaşık 1 aydır çalışmaları devam eden açık alanlarda gıda maddelerinin satılmaması uygulaması 1 Ocak İbari ile hayata geçti. Ülkemizde özellikle AB uyum sürecinde çokca gündeme gelen sokaklarda satılan gıda maddelerine yönelik çalışma Çarşamba’da da hayat buldu.

Edinilen bilgielre göre Çarşamba Belediyesi’nin yaklaşık 1 aydır seyyar satıcılar ile yaptığı toplantılar neticesinde uygulamaya sokulan çalışma doğrultusunda Çarşamba Belediyesi Zabıta ekipleri de kontrollerine başladı.  1 aylık bir zaman diliminde seyyar satıcılarla toplantılar yaparak artık sokaklarda satış yapamayacaklarına yönelik uyarılarda bulunan belediye 1 Ocak sonrası sokaklardaki denetimlerini de sıklaştırdı. Edinilen bilgilere göre ilk başta gıda maddelerinin sokaklarda satışına yönelik yapılan uygulama daha sonraları ise genel anlamda seyyar satıcılara yönelik olacak.

Yapılan çalışma ile birlikte Çarşambalılar için ayrı bir kültüre sahip olan sokak köftecileri de tarih olacak. Çarşambalılar için, günümüz dünyasındaki hızlı yemek kültürünün bir parçası olan sokak köftecileri vatandaşlar tarafından çokca rağbet görüyordu. Sokaklarda seyyar olarak çalışan köftecilere ise Belediye sabit iş yeri tutmalarını önerirken, belediye tarafından ise özel bir yer gösterilmedi.

Çarşamba’da ilk olarak seyyar köfteciler ve seyyar balıkçılar üzerinden yoğunlaşan uygulama doğrultusunda çalışmalar devam ederken beklenenin aksine herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber