Bunlara kim dur diyecek?

Bunlara kim dur diyecek?
Dünyanın ve Ülkemizin yıllardır kanayan ve ilkokullara kadar girdiği iddia edilen uyuşturucu konusunda ki gelişmeler akılları karıştırıyor. Esrar ve hintkenevirinden sonra gündeme bonzai haberleri şaşkınlık yaratıyor.

Son yıllarda hintkeneviri ve esrar asayiş olayları sonrasında gündemden düşmeyen esrar, hintkeneviri gibi uyuşturuculardan sonra şimdi de gündemden Bonzai düşürülmüyor. Özellikle son bir iki aydır Samsun gündeminin ilk sıralarını tutan Bonzai haberleri aileleri şaşkına çevirirken gençleri de tedirgin ediyor.

Bilindiği üzere yıllardır ülkemizde esrar, hintkeneviri gibi uyuşturucularla mücadele kıyasıya sürerken özellikle geçtiğimiz aylara kadar bölgemizde en fazla hint keneviri ve esrar olayları gündem de idi. Son yıllarda Karadeniz bölgesinde Büyük artış göstererek hint keneviri ekimi ve pazarlamasında artık olması sonrasında Jandarma ve Polis sıkı takibe başlamış ve peşi peşline büyük operasyonlarla tonlarca hint keneviri ele geçirmişti. Olay o kadar büyümeye başlamıştı ki hint keneviri ekimi yapan ve pazarlayanlar arasında dikkat çeken isimler yakalanarak hapishaneye gönderilmeye başlamıştı.

Tüm bu olaylarda sona yaklaşılıyor denilirken birden bire piyasaya anlamsız şekilde bonzai isimli uyuşturucu pompalanmaya başladı. Bonzai haberleri ile yatıp kalkan bir Samsun haline gelmeye başladığımız bu günlerde akıllara soru işaretleri de gelmeye başladı. Bonzai denilen uyuşturucu madem bu kadar tehlikeli ise neden bu kadar haberlerde yer veriliyor. Verilen haberler dikkat çekmekten öte adeta bu uyuşturucunun tanıtımının yapılması noktasına geldi. Bonzai haberleri ile uyuşturucu kullanan gençlerin adeta bu yöne yönlendirilmesi yapılırcasına haberler yapılaması aileleri de endişeye sevk etmeye başladı.

Bilinçli vatandaşlar bonzai bilgilerinin ve haberlerinin artık çığırından çıkartılarak adeta reklam kampanyasına çevrildiğini dile getirirken azı çevrelerse bonzai haberleri ile Hint keneviri ve esrar olaylarından polis ve jandarmanın uzaklaştırılmaya çalışıldığını iddia etmeye başlamaları dikkat çekiyor. Bir bakıma bonzai reklamları yapılırken diğer yandan esrar ve Hint keneviri ekimi ve satışını yapanların rahatlatılması için mi böyle bir uygulama yapıldığını anlamaya çalıştıklarını dile getiren bazı çevreler bonzai haberleri ile bir şeylerin üzeri mi kapatılıyor sorusunu gündeme getiriyorlar.

Bazı bilinçli vatandaşlar ise ne bonzai, ne esrar ne de hintkeneviri haberleri yapılmasın. Yapılacaksa bölgemizin en büyük sorunu olan küçük yaşta çocuklara yapılan cinsel istismarlar haber yapılsın. Çünkü bu olaylar uyuşturucu kadar tehlikeli boyutta ve çok çirkin. Küçücük çocukların gelecekleri yok ediliyor. Uyuşturucu haberlerine verilen yerin üçte birini bu haberlere yer verilse, eğitim seviyesinin düzeltilmesi ile her iki konudan da gelecek nesillerimiz kurtulacaktır. Yetkililerin bu konuları daha yakından takip ederek acil önlem almaları gerektiğine değiniyorlar. Bilinçli vatandaşların bu çarpıcı yaklaşımları akabinde bonzai haberleri reklam mı, başka bir olayın üzerini örtme girişimi mi şeklinde akıllarda soru işareti oluşturmaya başladığı iddiaları gündeme gelmeye başladı.  Bilinçli vatandaşlar Emniyet güçlerinin de konuya titizlikle yaklaşmaları gerektiğini ve en kısa sürede gereken açıklamalar ve takiplerin yapılmasını istediklerini belirtiyorlar.

KAYNAK: Basından.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Nurhan GÜZEL- HABER MERKEZİ   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel