BAŞKAN YILMAZ; “ÇİFTLİK CADDESİ HALKINDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

BAŞKAN YILMAZ; “ÇİFTLİK CADDESİ HALKINDAN DESTEK BEKLİYORUZ”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehir merkezinde hayata geçirdikleri çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 Çiftlik Cadde AVM, Metrobüs çalışması ve Balıkçı Barınağı projeleri konusunda kamuoyunu bilgilendiren Başkan Yılmaz, tüm projeleri kentteki turizm değerini yükseltmek hedefiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

   Samsun'un en işlek ve alışveriş sektörünün en canlı caddelerinden biri olan Çiftlik Caddesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği restorasyon ve alt yapı çalışmasıyla Cadde AVM'ye dönüşüyor. 30 Mart Yerel Yönetimler Seçimi öncesinde Çiftlik caddesinde yaşayan vatandaşlara ve esnaflara Cadde AVM sözü veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, sözünü tutarak Çiftlik'i eski günlerine yeniden kavuşturuyor. 1 Nisan'da başlayan çalışmaların büyük bölümü tamamlanarak Samsunluların hizmetine sunuldu.

 

   Çiftlik Cadde AVM Projesi ile ilgili yaptıkları çalışmaların tamamlanmadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, şu ana kadar 20 milyon TL para harcadıklarını açıkladı. Yapılacak az bir iş kaldığını dile getiren Başkan Yılmaz, Cadde AVM konusunda büyük özveri ortaya koyduklarını kaydetti. Başkan Yılmaz, Çiftlik Cadde AVM konusunda yaptıkları restorasyon ve rekreasyon çalışmalarının amacına ulaşması için caddeye bakan binaların dış cephelerinin süratle mantolanması gerektiğini vurguladı.

 

   Cadde üzerindeki binalarda yaşayan apartman sakinlerinin dış cephe mantolaması konusunda henüz harekete geçmediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Çiftlik AVM, şehrin modern yüzlerinden birisi oluyor. Yapım aşamasının tamamlanmasına az bir zaman kaldı. Cadde mobilyalarını yerleştirdik. Peyzaj düzenlemeleri ise devam ediyor. Ancak kentin yeni yüzüne yönelik caddede beklediğimiz estetiğe kavuşamadık. Vatandaşlarımızdan bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çünkü Çiftlik Caddesi'nin prestijini yükseltmeye çalışıyoruz. 20 milyon TL para harcadık. Bunu Çiftliğin rantını yükseltmek için değil, şehrimizin turizm rantını yükseltmek için harcadık. Şehrimizin turizm rantı yükselirken, caddenin etrafındaki bütün gayrimenkullerin ve ticaretin de rantını yükseltiyoruz. Bunun için Çiftlik caddesi üzerindeki binalarda yaşayan vatandaşlarımızdan yardım ve destek bekliyoruz." dedi.

 

   Kalan çalışmalardan da söz eden Başkan Yılmaz, " Bulvar AVM'de yaptığımız gibi. 50 milyon TL değerinde büyük saksılar içinde çeşitli cinslerde yetişmiş fidanlar getiriyoruz. Çiftliği boydan boya onlarla süsleyeceğiz. Yani orayı resim yapar gibi ince ince boyuyor, süslüyoruz. İş yeri sahipleri de tabela ve dükkan girişlerine Bulvar AVM'de olduğu gibi bordo tenteleri koysunlar. Bunlar çok modern ve çağdaş bir çizgi oluşturuyor, güzel ve estetik bir görünüm kazandırıyor. Şayet binalar da mantolanırsa Çiftlik Caddesi, görülmemiş ilgi ve ticaretle karşı karşıya kalacak. Vatandaşlarımızın mantolama konusunda bize destek vereceğine inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

                              TERCİHLİ YOL BÜYÜK BİR ULAŞIM PROJESİDİR

   Tekkeköy Kavşağı ile Shell Kavşağı'nın sahil bandında hayata gelecek Metrobüs tercihli yol çalışmasının büyük bir ulaşım projesi olduğuna değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bunun amacı, Samsun-Tekkeköy arasındaki yolu, sadece devlet yoluna bağımlı olmaktan çıkarmaktır. Hepimizin bildiği gibi Tekkeköy kavşağında spor yatırımları var. Bunun yanında fuar ve kongre merkezi inşaatı var. Şimdi orada TÜBİTAK işbirliği ile bilim ve teknoloji müzesi yapma projemiz de başlayacak. Bu süre içinde lokalde bir trafik sıkışıklığına muhatap olmamak için Samsun'u Tekkeköy'e tercihli yolla da bağlamaya çalışıyoruz. Bu ekspres hat, belki kısa süre sonra raylı sisteme dönüşebilir. Ama ilk etapta biz bunu metrobüs veya körüklü otobüs gibi bir toplu taşıma sistemiyle işleteceğiz. Olabilecek yolcu talebini hemen vakum edip hızlı şekilde şehre alabilecek ulaşım mobilizasyonuna sahip hale gelmemiz lazım. Hazırlıksız yakalanabileceğimiz bir duruma düşmek istemiyoruz. Çünkü stadyumun yaşatacağı hareketlilik büyük bir hareketliliktir. İleride de havaalanıyla ilgili bir ulaşım ihtiyacı ortaya çıktığında hiç olmazsa birinci adımını çözmüş oluruz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

                         BALIKÇI ESNAFINA HER TÜRLÜ KATKIYA VERECEĞİZ

   Belediye Evleri'ndeki balıkçı barınağını kaldırdıklarını, yerine söz verdikleri gibi balıkçılar için güzel bir sosyal tesis yapacaklarını belirten Başkan Yılmaz, "İçinde toplantı salonuna varana kadar modern bir tesis yapacağız. Ama eskiden olduğu gibi her birinin münferit yaşadığı bir barınma garsoniyeri olmayacak. Bütün profesyonel ve amatör balıkçılar bu binadan istifade edecekler. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte netleştirerek protokole bağladığımız bir proje kapsamında binanın inşaatına başlayacağız. Projede son ötuşları yapıyoruz. Belediye Evleri de balıkçı barınakları yüzünden gecekondu mahallesi olmaktan çıkmış olacak. Bunun bilinmesini istiyorum. Bu balıkçı barınağını kaldırmasaydık metrobüs yolunu bile belki geçiremezdik. Bu yolun aksında yer alıyordu balıkçı barınakları. Balıkçı esnafımız bize yardımcı olursa biz de onlara yardımcı oluruz. Elimizden gelen her türlü katkıyı veririz." Diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset