Başkan Şeker’den 30 Ağustos Mesajı

Başkan Şeker’den 30 Ağustos Mesajı
Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyet Derneği Başkanı Erol Şeker 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

Çarşamba Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyet Derneği Başkanı aynı zamanda Haberexpres Gazetesi Yazı işleri Müdürü Erol Şeker 30 Ağustos Zafer bayramı nedeni ile paylaştığı mesajda “İstiklal Savaşı, Türk milletinin maddi ve manevi tüm varlığını ortaya koyduğu benzersiz bir kurtuluş destanıdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922'de Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ULUSAL BAYRAMIMIZ… 640 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun işgal edilmesinin ardından;
Milli mücadele yolunda ilk adım 19 Mayıs 1919 sabahı Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basması ile atıldı.” Şeklinde konuştu.
“Türk çocuğu öksüz kalabilir de asla yurtsuz kalamaz” diyerek çok zorlu ama inançlı bir mücadeleyle geçen üç yılın ardından 26 Ağustos 1922’de günün ilk ışıklarıyla başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan büyük zaferle sonuçlandı. Bu zafer, sadece silahlı bir mücadeleyi değil, aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliği, vatan sevgisini ve özgürlük tutkusunu da simgeliyordu.” Şeklinde konuştu.

“Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldıramaz.”

30 Ağustos mesajına devam eden Başkan Erol Şeker “Zafer, bağımsızlık yolunda döşenen en sağlam taşlardan birisi oldu. Ulusal kimliğimiz ve değerlerimiz zaferle birlikte daha da pekişti ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de ilham verdi.Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasının önderliğinde gerçekleşen, işgal altındaki güçsüz topraklardan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bu yolda tarihi bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’ni 1926 yılından beri Zafer Bayramı olarak kutluyoruz.30 Ağustos zaferi için ilk kutlamalar; Cumhuriyet’in ilanından sonra, 1924 yılında Dumlupınar’a bağlı Çal köyü yakınlarında yapıldı. “Başkumandan Zaferi” adıyla düzenlenen törenlere Mustafa Kemal Atatürk de katıldı ve eşi Latife Hanım ile birlikte “Meçhul Şehit” anıtının temelini attı. 30 Ağustos kutlamalarının milli bayram olarak ilan edilmesi ise 1926 yılında gerçekleşti ve bayram Türk ordusuna ithaf edildi. Başlangıçta daha sade törenlerle kutlanırken 1960’lı yıllardan itibaren daha kapsamlı ve geniş katılımlı törenler düzenlendi. Günümüze geldiğinde ise Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Tarih Kurumumuz artık kütüphaneleri ve gerçek tarihimizi halka ve eğitim sistemine acil açması zorun hale gelmiştir.Çünkü son günler ve aylarda bir kesim Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu, Kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk için deli saçması ithamlar ile sosyal medyadan saldırılara başlanmış ve bu Türk Halkını işgalden kurtarmış olan Atalarımızın kemiklerini derinden sızlatmaktadır.
Bu gün ABD’nin 4 Temmuz Kurtuluş gününü eleştiremeye cesaret dahi edemeyenler, Osmanlı’nın dağılmasına yardımcı ve el uzatanların tohumları, Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşunu, Liderini ve yüzbinlerce şehit ve Gazisini eleştirme cüretini nereden alıyor? Bu kutsal mücadeleye Mustafa Kemal Atatürk Liderlik, Komutanlık yapmış ve diğer Komutanlar, asker, yaşlı, genç, kadın, erkek, köylü, öğrenci demeden 7 den 70 her insanımızın mücadelesi ile Ülkeyi işgalden kurtarmış ve bu günlere gelmemizi sağlamışlardır.Geçen yıllarda Mustafa Kemal Atatürk’ü Ülkenin lideri ve kurtarıcısı olarak sevilip sayılmış onun nezdinde yüzbinlerce şehit, gazimiz de yad edilmişken, son yıllarda belli kesim ve dış mihraklarla iştigal eden zürriyetsiz, hainler, kötü tohumlarını Atatürk ve bu kutsal mücadeleyi vermiş insanlarımıza hakaret etmekte ve söylemleri ile ihanet etmektedir. Bu konuya devlet yetkilileri ile Adli kolluk görevlilerinin de çok net cevap ve tepki vererek Türk Büyüklerini korumak zorundadırlar.
Gelin görün ki Devlet yetkililerinin de sessiz kalması veya öyle görünmesi nedeni ile bu durumdan cesaret alanlar Türkiye’nin liderine, Kurtarıcısı ile tüm Şehitlerimize hakaret etmeye devam etmektedirler. Bu da Türk Milletini derinden üzmekte ve yaralamaktadır. Bu vesile ile bu 30 Ağustos tarihinde tüm Ülke insanımız sokaklarla törenlere iştigal edip birlik, beraberlik ve Türk’ün gücünü göstermeli ve bu dili yılandili olan, Türk Düşmanı hainlere tek vücut olarak cevap vermesini beklemekteyiz. Bu vesile ile bu 30 Ağustos günü Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm isimsiz Komutanlar ile Şehit ve Gazilerimizi anma ve tek yumruk olma günümüzdür. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin kurtuluşu için bir simde bir Lider olup binlerce yüzbinlerce Şehit ve Gazimizi temsil eden Komuta dehasıdır. O Tük Halkını Türk halkı da onu temsil etmektedir. Bütün bunları unutmak veya unutturmaya çalışmak ona ve şehit ile gazilerimize dil uzatan hainlere dersini vermek üzere tüm 85 milyon Türk halkını 30 ağustos zafer bayramına katılmalarını bekliyor, bu uğurda şehit olanları rahmet ve minnetle anıyor, mekanları cennet olsun. Kurtuluş mücadelesinde Gazi olanlara da sağlıklı ömür dilerken diyorum ki; Bana demeyin Oğuz, Kayı, Osmanlı. Türk’üm bu isim her unvandan üstün olmaktadır. O nedenledir ki;
“Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldıramaz.” “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!”” diye ifade etti.

HABER:Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber