Altında alım fırsatı

Altında alım fırsatı
Merkez Bankasının 700 baz puanlık faiz artırımı sonrasında dolar 25,80 TL’ye kadar düşmüştü. Merkez bankasının faiz artımı sonrasında gram altın fiyatında ‘toparlanma’ yaşandı

Merkez Bankası 700 baz puan artışı yaparak faiz oranını yüzde 25’e çıkarmıştı. Faiz oranı piyasa beklentilerin üzerinde gerçekleşince dolar 27 seviyesinde 25 seviyesine düşmüştü. 24 ayar altın fiyatı da 1750 TL seviyesinden 1700 TL seviyesine kadar düşmüştü. Çarşamba Kuyumcular Odası Başkanı Cumhur Kaya, şuanda tüm dünya da bir faiz artışı olduğunu ve bundan dolayı altının düşüş eğiliminde olduğunu ama bu düşüşün fazla sürmeyeceğini söyledi. Ayrıca Çarşamba İlçesinde Kuyumcu esnafı altının hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğini söyledi.

“Vatandaşlar kaçırmamalı”

Dünya faizi artımını sonlandırdığı an altının tekrardan fırlayacağının altını çizen Başkan Cumhur Kaya “Şuanda altın fiyatlarımız 22 ayar bileziğimiz 1610 TL, külçe altın şuanda 1700 TL’ye satılıyor. Merkez bankasının sürpriz biçimde aşırı bir faiz artışından sonra fiyat 1750 TL kısmından 1700 TL’ye düşmüştür. Orada fazla kalıcı olmadı ve bir anda çıktı. Yani kısacası altında şuanda bir toparlanma oldu diyebilirim. Tabi ABD’de şuanda faiz artırımı olduğu için altın çok fazla artmadı ama bu kalıcı değil tabi ki de. Eylül ayından sonra altın 1800-1900 bandına gelebilir. Yani anlayacağınız fiyatlar dünyaya göre şekilleniyor. Şimdi baktığımız zaman Merkez bankasının faiz noktasında ki aldığı kararlar altını etkiledi. Altın biranda 1700 TL’nin altına düşmüştü. Sonradan toparlandı. Şuanda altın için vatandaşların alım fırsatı diyebilirim. Vatandaşın eline bir şans geçti bir daha o şans gelmez. Faiz artırımları dünya da sona erdiği an altın yükselebilir. Ama faiz artırımları böyle giderse artarsa altın fiyatları düşer. Çünkü altın dolara bağlıdır. Dolar artarsa altın da artar dolar azalırsa altında azalır diyebilirim. Bence bu son faiz artırımıydı. Daha faiz artırımı olmayacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

“Altın değer kaybetmez”

Altının değer kaybetmeyeceğini vurgulayan Kaya, “Şuanda altın fiyatı dünya borsasına bağlı. Biz şimdi altın şu kadar çıkacak bu kadar inecek diyemeyiz. Şuanda altın fiyatları 22 ayar bilezik 1610 TL, Çeyrek 2 bin 900TL, Gram altında da 1620 TL. Gram altının işçiliği fazla olduğundan ondan yüksek fiyatta gidiyor. Mesela 22 ayar 1 gram altın 1620 TL’ye satılıyor. Şuan bu fiyatlar normal seyrediyor diyebilirim. Şimdi Merkez bankası faizleri bize yansıyor. Altın hiçbir şekilde değer kaybetmez. Dolar kaybeder ama altın etmez.” diye ifade etti.

img-2351.jpg
Çarşamba Kuyumcular Odası Başkanı ve kuyumcu esnafı Cumhur Kaya


img-2326.jpg
Kuyumcu esnafı İsmail Akkuş


img-2366.jpg

img-2369.jpg

img-2331.jpg

Haber: Ünal DALDAL - Emine YILMAZ TEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber