Başkan Köktaş'a ödül verildi

Başkan Köktaşa ödül verildi
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'a MÜSİAD Samsun Şubesi tarafından dernek üyeliğinde 15. yılını doldurması sebebiyle ödül verildi.

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen 18. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. 
 
Düzenlenen toplantıda MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı ve AK PARTİ MKYK üyesi Dr. Ömer Bolat, 4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Erkan Malkoç ve Gazeteci Yazar Sami Özer’in verdiği panelde Samsun, Türkiye ve Dünya ekonomisi üzerine açıklamalar yapıldı.
 
Bolat ve Vardan, "MÜSİAD’ın kuruluşuyla beraber Anadolu’nun her yanındaki iş adamlarıyla buluştuk. Onların da potansiyellerinin ortaya çıkmasında yardımcı olmaya çalıştık. Bakın bugün geldiğimiz Türkiye’de yapılan ihracatın bu derece yükselmesinde Anadolu’dan şirketlerin de katılmasının payı büyüktür. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yurt dışındaki konumunu artırması ve kendi içinde değişime gitmesi gerekiyor. Neyi, nasıl yapacağımızı iyi tasarlamamız lazım. Eğer biz dünyadaki diğer ülkelerle rekabet haline girmişsek yurt dışındaki firmaların oyun tarzını iyi belirleyip onların üzerinde satış yapabileceğimiz noktaya gelmemiz gerekiyor. Bu da değişik şekillerde ürün üretmekten, inovasyondan geçiyor. Teknolojide ve otomotiv sektöründe ileri seviyeyi yakaladık. Türkiye'nin yerli otomobil markası olmamasından dolayı ülkede satılan otomobillerin yüzde 70'i ithal ediliyor. Burada ciddi bir sorun var. O nedenle bizim mutlaka bunları düşünebilmemiz, ülkemize birim maliyet olarak daha çok katkı sağlayabilecek alanları bulup keşfetmemiz gerekiyor. Bunun altında teknoloji ve eğitim yatıyor. İşadamları mutlaka bu dönüşümün parçası olmalıdır." diyerek katılımcılara Türkiye’nin son 10 yılda siyasi, ticari ve refah seviyesinin yükseldiğini söylediler.
 
Panel konuşmalarının sona ermesinin ardından MÜSİAD’ın yeni üyelerine rozetleri takılırken, MÜSİAD’ da 10, 15 ve 20. yıl üyeliklerini tamamlayan kişilere plaketleri takdim edildi. TÜSİAD’da 15. yılını dolduran AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'a ödülünü AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan verdi. Toplantı ödül töreninin ardından sonra erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir