Baki Demirtaş “İsrail’in dilediği özür tiyatrodur”

Baki Demirtaş “İsrail’in dilediği özür tiyatrodur”
MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş, gündeme dair konuları değerlendirdi. Demirtaş, İsrail’in Özür dilemesi tamamen tiyatrodur diyerek dilenen özrün samimi olmadığını belirtti.

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş, gündeme dair konuları değerlendirdi. Demirtaş, İsrail’in Özür dilemesi tamamen tiyatrodur diyerek dilenen özrün samimi olmadığını, bunun İsrail tarafından düzenlenen bir senaryo olduğunu ifade etti.

‘One munite İsrail’e ticareti % 37 arttırdı’

Demirtaş açıklamalarının devamında, “ One minute olayından sonra Türkiye ile İsrail’in ticaret hacmi %37 oranında arttı. Bunu ben değil, (TUİK) Türkiye İstatistik Kurumu verileri söylüyor. Bu nasıl kafa tutmaktır. Türkiye’ye füze kalkanı kuruldu. Bu Türkiye’yi korumak için atılmış bir adım değil. Sadece İsrail’i, İran’a karşı koruma projesidir. İran’a atılacak olan bomba ve füzeler Diyarbakır’a Gaziantep’e düşecektir. İsrail’in özür dilemesi tamamen tiyatrodur” dedi.

‘Güneydoğu’daki vatandaşlarımızı PKK’nın insafına teslim ediliyor’

AK Parti hükümetinin PKK ile yaptığı görüşmeler hakkında değerlendirme yapan Demirtaş, Hükümetin PKK ile yaptığı tüm görüşmeler kanunsuzdur. Bir an önce bu görüşmeleri sona erdirmeleri gerekir diyerek tepki gösterdi.

Demirtaş yaptığı açıklamada, “Ülkemizin aydınları 3 maddelik bir uyarı yayınladı. Türkiye cumhuriyeti sahibi ve kurucusu Türk milletinin adı anayasan çıkarılmaz devletimizin eşit ve şerefli vatandaşları ırk ve mezheplere ayrılamaz. Anadolu’da, Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk milletinin kesintisiz egemenliğini esas alan, Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz. Milli hassasiyete sahip olan insanların bu maddeleri dikkate almaları gerekir. Bunlardan herhangi birisi bozulursa Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği nokta, bölünmektir. İçerideki düşmanları gördükçe dışarıdakilere düşman demeye dilim varmıyor. Hükümetin PKK ile yaptığı tüm görüşmeler kanunsuzdur. Bir an önce bu görüşmeleri sona erdirmeleri gerekir. Mevkii makam sahipleri bir ülkede adalete hükmetmiyorsa orada mutlak suretle adaletsizlik olur, anarşi olur.

‘G.Doğuda ki Vatandaşlar Başbakana öfkeli’

Irakta Müslüman kardeşlerimizin başına ne geldiyse Türkiye’nin de başına bu olaylar gelecektir. Haysiyet ve namusumuza sahip çıkmamız gerekir. Bunun için kimseden izin almamıza gerek yok. Hükümet bu yoldan geri dönmelidir. Hiçbir parti ben iktidara gelirsem ben kanunları hiçe sayacağım diyemez. Bu zulümden vazgeçmeleri gerekiyor. Çünkü haksızlık yapıyorlar. Türkiye’yi bölmek için Güneydoğu’daki vatandaşlarımızı PKK’nın insafına teslim ediyorlar. Güneydoğuda yaşayan vatandaşlar başbakana öfkeli Türkiye’den ayrılmak istemiyorlar” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber