Bakan Selçuk: 'Biz dünyayla rekabet ediyoruz, yarışıyoruz'

Bakan Selçuk: 'Biz dünyayla rekabet ediyoruz, yarışıyoruz'
Antalya’da il milli eğitim müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hedefimiz bir şehri memnun etmek değil. Bir şehirdeki ebeveynlerin eğitimden mutlu olmalarını sağlamak değil. Bizim hedefimiz Türkiye içinde belli bir noktaya gelmek

"Tek bir beynin hareketiymiş gibi gerçekleştirilerek yapılabilecek bir iş"

Eğitim içeriğini ve işlemlerini ekonomiden ve demokrasiden ayrı görmediklerine dikkat çeken Bakan Selçuk şöyle konuştu: "Birlikte iç içe geçmiş bir vücut olarak değerlendiriyoruz. Bundan dolayı da meseleyi çok daha geniş bir perspektifte, çok daha küresel bir perspektife ele alma zaruretimiz var. Bu manada burada planladığımız, düzenlediğimiz, yapacağımız inşallah gerçekleştireceğimiz bu çalışma bütün milli eğitim müdürü arkadaşlarımızın, teşkilattaki kıymetli mesai arkadaşlarımızın aynı dili konuşmak ve duyguyu paylaşmak konusunda bir fırsatı olarak görüyoruz.

Bu fırsatı değerlendirmek birçok açıdan önemli. Eğer 2023 eğitim vizyonu sadece bir dokümansa ve belgeyse o zaman yapacak bir şey yok. Bu belge eksiği eksiğiyle fazlasıyla hepimize bir hiza taşı olsun, ortak anlayış belgesi olsun. Hepimizin aynı hedef üzerinde yoğunlaşmasına vesile olsun diye yazıldı. Yoksa Bir belge olmaksızın da herkes kendi davranışlarını en iyi şekilde yapmaya gayret ediyor. Ama bu birlikte yapılabilecek ortak bir zihin alanı oluşturarak, sanki tek bir beynin hareketiymiş gibi gerçekleştirilerek yapılabilecek bir iş"

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir