BAKAN KILIÇ’TAN NURCAN TAYLAN YORUMU

BAKAN KILIÇ’TAN NURCAN TAYLAN YORUMU
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da katıldığı 2017 Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları bilgilendirme toplantısında 3. kez dopingli çıkan Nurcan Taylan için “Doping ile yakalanırsanız, bunun cezasını sonuna kadar çekersiniz” dedi

Daha önce iki kez dopingli çıkan ve ağır cezalara çarptırılan halterci Nurcan Taylan'ın biyolojik pasaportunda "yasaklı madde" çıkması üzerine açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, doping konusu hakkında hiçbir müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizerek bir sporcuya, spor hayatının bitmesinden daha büyük bir ceza verilemeyeceğini vurguladı.

Doping yapan sporculara uygulanan en ağır cezanın spordan men edilmesi olduğunu belirten Kılıç, “Doping ile yakalanırsanız, bunun cezasını sonuna kadar çekersiniz. Sizin bu noktada herhangi bir şekilde bunu yapmamanız için de her türlü mücadeleyi veriyoruz ve vereceğiz. Hem numunelerin alınıp incelenmesi konusunda, Türkiye’deki laboratuvarımızın WADA akreditasyonuna gelmesi konusunda ve süreç devam ederken olimpiyatlara hazırlanan sporcularımızın incelenmesi noktasında hiç müsamahamız yok. Zaten gerekli önlemler alındıktan sonra, uluslararası kurallar da uygulandıktan sonra artık o insanımızın kendi vicdanıyla baş başa kalması en doğrusudur. Zaten sportif hayatı biten bir sporcuya herhalde daha büyük bir ceza düşünemiyorum” ifadelerini kullandı.
 

Erdi DEMÜR – Kenan AKYÜZ / İHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor