Olimpiyat için geri sayım başladı

Olimpiyat için geri sayım başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 yılında Samsun’da yapılacak olan ‘23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nın resmi sürecinin 18 Temmuz’da yapılacak olan ‘365 gün kala’ etkinliği ile başlayacağını söyledi.

Bakan Kılıç, bir dizi ziyaretler için geldiği Samsun’da Ankara’ya dönmeden önce Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda şehir idarecileri ve federasyon yetkilileri ile birlikte Samsun’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonaları ve Yaz Olimpiyatı hakkında bilgi verdi.

“TEMMUZ AYINDA YAPILAN DÜNYA ŞAMPİYONASI OLİMPİYATLARA HAZIRLIK”

Temmuz ayında yapılacak dünya şampiyonası ile olimpiyatlara hazırlanacaklarını vurgulayan Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Büyük organizasyonları artık ülkemizde her şart altında ve her şekilde yapmaya alışık olduğumuz bir dönemdeyiz. Daha önce ülkemizde yapılan organizasyonlar var. Bu organizasyonlar çerçevesinde Samsunumuzda önümüzdeki yılda İşitme Engelliler Olimpiyatları gerçekleşecek. Bu dünyanın en büyük ve en kapsamlı, katılımlı branşlarındaki yarışmalardan en büyük 3.’sü olacak. Olimpik ve paralimpik oyunlardan sonraki 3. en büyük organizasyon olacak yani. Önümüzdeki Temmuz ayı içerisinde Samsun’da gerçekleştirilecek olan 3 tane de farklı organizasyon olacak. 16-24 Temmuz tarihleri arasında 5 branşta, plaj voleybolu, masa tensi, judo, karate ve tekvando olmak üzere dünya şampiyonaları gerçekleştirilecek. Bunların Samsun’da İşitme Engelliler Olimpiyatları’ndan 1 sene öncesinden yapılmasının sebebi 2017’de yapılacak olan olimpiyatlara hazırlık babında ülkemizin hem hazırlanması hem de yabancı misafirlerin Samsun’un güzelliklerini ve altyapısının güzelliklerini görmesi açısından bir fırsat olarak değerlendireceğiz. Bu dünya şampiyonalarına 46 ülkeden 700 katılımcı teyit vermiş durumda” diye konuştu.

“18 TEMMUZ’DA 23. İŞİTME ENGELLİLER YAZ OLİMPİYATLARININ RESMİ SÜRECİ BAŞLAMIŞ OLACAK”

365’e gün kala etkinliği ile olimpiyatların resmi sürecinin başlayacağının altını çizen Bakan Kılıç, “İşitme Engelliler Dünya Federasyonu temsilcileri, burada yapılacak olan çalışmalardaki ve 2017’deki olimpiyatlarda kullanılacak tesislerinin incelenmesi ve Samsun’un incelenmesi noktasında delegasyon toplantısı gerçekleşecek. Bu da 17-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Şu anda 57 ülkeden 84 kişilik delegasyon heyeti bu konudaki katılıma teyit verdi. Bu toplantılar 18-19 Temmuz’da tesis ziyaretleri, 20 Temmuz’da da delegasyonlar başkanları toplantısında şeklinde olacak. Tüm dünyanın da yakında takip edeceği 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü ‘365 gün kala’ etkinliği gerçekleştirilecek. Olimpiyatların başlamasının tam 1 yıl öncesinde, saatimiz sahilde kurulacak ve saat 20.17’de 365 güne kala saatimiz çalışmaya başlayacak. Önümüzdeki ay içerisinde Samsun’da uluslararası spor camiasının çok önemli etkinliklerinden biri olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nın resmi süreci başlamış olacak. Şimdiden hem Samsun’umuza hem de ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kenan AKYÜZ - Erdi DEMÜR / İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir