Bakan Kılıç: “13 Yıldır Biz İşimizi Yapıyoruz”

Bakan Kılıç: “13 Yıldır Biz İşimizi Yapıyoruz”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarının 13 yıldır yaptığı çalışmaların bazı çevrelerce görülmediğini fakat vatandaşların gerçekleri gördüğünü söyledi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Samsun Şehir Kulübü’nde düzenlediği yemeğe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burada Samsun ve ilçelerindeki tüm oda başkanlarıyla bir araya geldi.AK Parti Samsun Milletvekili adaylarının katıldığı toplantıda Bakan Kılıç önemli açıklamalar da bulundu.

bakan-kilic-“13-yildir-biz-isimizi-yapiyoruz”-(1).jpg

Düzenlenen yemek sonrası konuşan Bakan Kılıç, “Son 13 yılda AK Parti iktidarlığının Türkiye’de kurucu genel başkanımız ve şuanda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından beri başlatmış olduğu değişim ve dönüşümün şuanda nerelere geldiğini gören, takdir eden ve yaşamış olan sizlersiniz. İktidara geldiğimizde özellikle 4 tane kamu bankaları ne durumdaydı. Bunlarla sizler yakından ilgileniyorsunuz. Çünkü Halk Bankasının sizler nezdinde çok önemli rolü vardı. Şimdi 2002 yılında Halk Bankası’nın esnafa verdiği kredi ve destek miktarını hatırlıyor musunuz? 154 milyon TL’ydi. 2014 yılında aynı banka Halk Bankasının esnafa verdiği kredi ve destek 8.1 milyar TL’dir. Yani aradaki farkın ne olduğunu sizler çok iyi takdir ediyorsunuz. Biz bu çalışmalarımıza daha da arttırarak devam ediyoruz. Kamu bankalarında önceden görev zararı diye bir şey vardı. Şimdi kamu bankalarında görev zararı diye bir şey yok. Özel sektör bankalarında da yok. 2001 krizinin ortaya çıkmasının sebebi bankacılık sektöründeki yapılan yanlışlar, batık bankalar ve sizlerin cebine giren eller ve oradan alınıp götürülen 50 milyar dolara yakın bu memleketin ve sizlerin emeğidir. Sonra bunları düzeltmek için ithal bakanlar getirdiler. 15 gün içerisinde yurt dışından ve IMF’den gelen talimatlarla ilgili olarak kanunlar çıkarıldı. Şimdi bizi belli noktalarda eleştirenler o zaman çok hızlı bir şekilde yurt dışından gelen kanunları uyguluyorlardı. Bunları unutmayalım ki geleceğe doğru ne kadar sağlam adımlarla yürüdüğümüzü bilelim” dedi.

“13 YILDIR BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ”

AK Parti iktidarının 13 yıldır işini yaptığını belirten Bakan Kılıç, “13 yıldır biz işimizi yapıyoruz. 13 yıldır sürekli bir takım olumsuzluklarla alakalı olarak yazanlar, çizenler, şöyle diyenler, böyle diyenler, şu olumsuz, bu olumsuz diyenler 13 yıldır yapılanları neden görmezler. Sizlerin gördüğü, bildiği, yaşadığı gerçekleri neden gündeme taşımazlar. Çünkü işlerine gelmez. Çünkü eskiden bir şekilde yapılan çalışmalarda olumsuzluklar ortaya koyarlar, şimdi yapılan olumluları da görmesi gerekir. Biz sizlerin bizim neler yaptığımızı yapmadığımızı çok iyi bildiğinizi gayet iyi biliyoruz. Gerçekleri gördüğünüzü biliyoruz. Bizim tek sorumluluk alanımız yol yapmak, hastane yapmak, sağlık alanını ve ekonomiyi geliştirmek değil, biz artık ülkenin gelişmesine, Türkiye’mizin gelişmesine önünü tıkayan, dar gelen bu anayasayı değiştirmek istiyoruz. Bu anayasa Türkiye’yi artık taşımıyor, sistem Türkiye’ye dar geliyor. Bundan dolayı yeni anayasa ile başkanlık sistemi ile inşallah çok daha hızlı bir şekilde şu anda temelini oluşturmuş olduğumuz gelişmeleri hayata geçireceğiz. Biz bugüne kadar sizlere hep dürüst olduk. Yapabileceklerimizi anlattık. Yapabileceklerimizin sözünü verdik. Biz ne diyorsak yapabileceğimiz şey odur. Diğerleri konuşur AK Parti yapar. Çünkü söylediğimizi yaptık. Biz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine talibiz. Bazıları gibi 4 yıllığına talip değiliz. Bizim hedefimiz büyük. Bizim hedefimiz yeni Türkiye’yi kurmak. Bizim hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk 10 ekonomi arasında olmak. Bizim amacımız bu” diye konuştu.

bakan-kilic-“13-yildir-biz-isimizi-yapiyoruz”-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber