Çarşamba Belediyesi'nin Kitap Fuarı İlgi Görmedi

Çarşamba Belediyesinin Kitap Fuarı İlgi Görmedi
Samsun’un Çarşamba ilçesinde "3. Kitap Fuarı” Başbakan'ın Samsun mitingi gölgesinde sessiz sedasız açıldı.Çarşamba Belediyesi'nin düzenlendiği fuar açılışı beklenen ilgiyi görmedi.

Çarşamba ilçesinde Belediye tarafından ilk günden bu yana Abdullah paşa meydanında açılması ve konserlerle desteklenmesine rağmen bu yıl bir ilk yaşandı. VEFA AVM'nin canlandırılması için yapılan yoğun çabalar çerçevesinde ilk kez fuar alanı değiştirilerek Vefa Avm' de "3. Kitap Fuarı” okuyucularla buluşturuldu. Kitap fuarının açılışı aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Samsun mitingi gününe denk gelmesinden kaynaklı miting gölgesinde kalmasından açılışta yeterli ilgiyi görmezken açılışa da az sayıda katılımın olması gözlerden kaçmadı.  

kitap-fuari-ilgi-gormedi1.jpg

Çarşamba Belediyesi Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında Vefa Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde “Çarşamba 3. Kitap Fuarı” düzenlenecek açılış töreni için Çarşamba' da ki bazı medya ile birlikte Samsun'da yayım yapan internet ve günlük gazetelerden duyurulmasına ve fuarın duyurulması için yoğun çabalara rağmen beklenen yoğunlukta katılımın olmaması Kitap fuarının yeri doğru mu dedirtti. Kitap Fuarının Vefa AVM için harcandığını Abdullah paşa meydanında daha yoğun katılımın olduğu belirtilirken bu alana fuarın taşınması ile fuarın hedefinden uzaklaştırıldığı iddia edildi.

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "2008 yılından itibaren rahmetli hemşehrimiz ilim adamı Ali Fuat Başgil’in ismini ön plana çıkarabilmek, yeni nesillere daha iyi tanıtabilmek, Ali Fuat Başgil’in fikirlerini, dünya görüşünü ortaya koyabilmek ve yaşatabilmek adına Ondokuz Mayıs Üniversitemizin destekleriyle başlayan daha sonrasında Çarşamba Sempozyumu olarak devam eden çalışmalar son 3 yıldır da Kitap Fuarı olarak devam ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek fuar gezildi.

Kaynak: HABEREXEN- HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber