Ayvacık Tapu sorunu çözülüyor

Ayvacık Tapu sorunu çözülüyor
Ayvacık İlçesinde kangren haline gelen ve 500 kişiye yakın aileyi ilgilendiren tapu sorunu İlçe Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın girişimleri ile sonuçlandırılıyor

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

Ayvacık tapu müdürlüğüne intikal etmeyen 500 parselin akıbeti çözümleniyor. Bunun için gerekli ekipman ve geçici görevlendirmeler yapıldı. Tapu sorunu olan İller arasında Samsun’un Ayvacık ilçesi de var. İlçe de adeta kangren halini alan tapu sorunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, vakıf şerhi bulunan, vatandaşların kullanımında ki gayrimenkullerin Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen 4 ilde ki taşınmazların Vakıflar Bölge Müdürlüğünce satışı yapıldığı belirtildi.

Söz konusu illerden biri de Samsun İntikal etmeyen 500 parsel söz konusu. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde Ayvacık İlçe Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, AK Parti Milletvekillerinden ilçeye gelen tüm Milletvekillerini bilgilendirmiş ve son oalrak konu hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ı da bilgilendirerek yaptığı çalışmalar nedeni ile plaket vererek hassasiyetinden dolayı teşekkür etmişti. Konu ilgili olarak son olarak Başkan Avcı, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı bilgilendirerek yardım istemişti. Milletvekili Usta Samsun Valisi İbrahim Şahin'i arayarak sorunu iletmiş ve çözüm için çalışmaların yapılması için bilgilendirmişti. Çarşamba Öğretmenevinde bir kere daha konuyu Milletvekili Usta'ya ileten Avcı'nın bu mücadelesi sonrası Usta Samsun Valisini bir kere daha arayarak konunun acil çözümü için çalışmaların başlatılmasını istemişti.

Bu konunun iletilmesi akabinde konuya hassasiyet göstererek çalışmalar için talimat veren Samsun Valisi İbrahim Şahin'in talimatı ile Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban, konuyu değerlendiren açıklamasında, ‘’Samsun’da Asarcık, Ayvacık, Canik ve Çarşamba ilçelerinde tapu devirleri yapılmaktadır. Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Samsun ili Ayvacık ilçesindeki vakıflara ait bugüne kadar bin parselin satış işlemleri kullanıcılarına yapılmış, tapu devir işlemleri de Tapu Müdürlüğünce gerçekleştirilmiştir. Şu anda Vakıflar Bölge Müdürlüğünce satış işlemi tamamlanmış olup, Ayvacık Tapu Müdürlüğüne henüz intikal etmeyen 500 parsel bulunmaktadır.  Samsun Valimiz tarafından bu parsellerin acil olarak devir ve tescillerinin yapılması talimatı üzerine, Bölge Müdürlüğümüzce de 10-14 Nisan tarihleri arasında Ayvacık Tapu Müdürlüğüne gerekli ekipman ve geçici görevlendirmeler yapılarak devir işlemlerinin tamamlanması planlanmıştır” dedi. 

Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Hasan Özalban'ın açıklamaları akabinde Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı gazetemize yaptığı açıklamasında, "Konu hakkında Özalban'ın önceden bilgilendirildiğini ama çözüm bulunmadı için üzgünüm. Ancak bir söz vardır. Yiğidi öldür hakkını yeme diyerek. Başta MHP Grup Başkan vekili Erhan Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Samsun Valisi İbrahim Şahin' e teşekkür ediyoruz. 500 e yakın tapu sorunumuz umarım kısa sürede çözüme kavuşur. Ben emeği geçen mücadele eden herkese bir kere daha teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

untitled-2-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber