'150 BİN TL KREDİ' HEYECANLANDIRDI

'150 BİN TL KREDİ' HEYECANLANDIRDI
İstanbul' da bir araya gelen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ile Çarşamba Ticaret Borsa Başkanı Kazım Yılmaz, iki oda arasında yaklaşık bir haftadır üzerinde çalıştıkları kredi anlaşması sevindirici haberle sonuçlandırıldı.

(ÇTSO) Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsa Başkanı Kazım Yılmaz ile Odaya kayıtlı üyeler için 0.99 faiz oranı ve 12 ay vadeli 150 bin TL'lik toplamda 9 Milyon TL'ye varan yeni bir nefes kredi anlaşması yaptıklarını ve iki odanın işbirliği ile  kredilerin en kısa sürede banka şartlarını yerine getiren üyeler tarafından kullanılabileceğini açıkladı.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL

İstanbul' da bir araya gelen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ile Çarşamba Ticaret Borsa Başkanı Kazım Yılmaz, iki oda arasında yaklaşık bir haftadır üzerinde çalıştıkları kredi anlaşması sevindirici haberle sonuçlandırıldı. İki oda Başkanları arasında iş birliği yapılarak, ÇTSO üyelerine kredi kolaylığı sağlayacak yeni bir kredi anlaşması yaptıklarını açıkladıkları kredi anlaşması gereği kredi verecek banka şartlarına uygun olan oda üyelerinin 12 ay vadeli, 0.99 faiz oranı ve 150.000 limitle toplam da  9 milyon TL'yi bulan kredi kullandırılacağı açıklandı. İki oda başkanının yapılan görüşmeler neticesinde kredi anlaşması için her iki oda adına imzayı attıkları açıklandı. Yeni yapılan anlaşmanın açıklanması ile sıkıntıda olan esnaflar arasında bu karar büyük bir heyecanla karşılandı.

İki oda arasında yapılan anlaşma sonrasında Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz,  yaptığı açıklamada, "Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimizin ekonomik olarak rahatlaması ve kredi ihtiyacını karşılaması adına Ticaret Borsa Başkanımız Kazım Yılmaz ile yaklaşık bir haftadır süren görüşmeler sonun da anlaşma kararı ve kredi desteği kararını vermesi ile anlaşmanın sonuçlanmasına odamız ve üyelerimiz adına sevinçliyiz. Başkan Kazım Yılmaz'a kredi anlaşması ile birlikte oda üyelerimize verdiği destek, katkı ve güveni nedeni ile kendisine teşekkür ediyorum." dedi

NEFES KREDİSİ  VE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Çarşamba Ticaret Borsası ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan bu anlaşma ile verilecek olan Nefes kredisi ile Oda üyeleri aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 faiz oranı ve 12 ay vadeyle Denizbank ve Ziraat Bankasına kredi başvurusunda bulunabilecek. Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 150.000TL için 45 lira ile Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecek olup; Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere verilmektedir.

Nakdi ve Ticari bir kredi olan Nefes Kredisi 12 ay vadeli bir şekilde kullanılabilir. Yıllık sabit faiz oranları ile 45 TL KGF başvuru ücretine sahiptir. Nefes Kredisi en fazla 150 bin TL olarak kullanılabilmektedir. 12 aydan daha uzun süreli kullanılamayan Nefes Kredisi, yıllık %9,9, aylık %0,825 faiz oranına denk gelmektedir. 45 TL KGF başvuru ücreti, başvuru tutarı veya kullandırım tutarından bağımsız olarak, başvuru esnasında alınır. Kredinin onaylanmaması durumunda bu tutar geri ödenmez.

KGF Kredi Kefalet Komisyonu: Kredi tahsisi esnasında toplam kredi tutarının %85’ine kadar Kredi Garanti Fonu tarafından kefalet verilecektir. Bu kefalet karşılığında Kredi Garanti Fonu’na ödenmek üzere, kredinin kefalet tutarının %0.5’i kadar Kredi Garanti Fonu Komisyonu alınacaktır.

Nefes Kredisi’nin kullandırılabilecek üst limiti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başvuracak şirketin kayıtlı olduğu oda ve borsalar birliğine göre belirlenecektir. Üst limit 150,000 TL olup, bağlı olduğunuz oda/borsa’nın TOBB tarafından belirlenen üst limitine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bu üründen bir KOBİ bir defa faydalanabilir. İlk başvurusu reddedilen bir KOBİ, mali verilerinin düzelmesi durumunda tekrar başvurabilir.

-KOBİ olmak,

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ne üye odalardan birisine üye olmak,

-Başvuru tarihi itibarıyla en az bir yıldır faaliyet gösteriyor olmak,

-Eczaneler, Tarım Kredi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, Döviz Büfesi/Bürosu, factoring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gibi sektörlerde faaliyet göstermek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel