Aytuğ Atıcı Haber Expres TV'ye konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24.25.26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı Haber Expres gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24.25.26. Dönem Mersin Milletvekili aynı zamanda CHP Parti içi eğitimden sorumlu Aytuğ Atıcı Haber Expres Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunarak "yerel seçimlerin genel seçimler gibi olmadığını yerel seçimlerde daha fazla aday olduğunu ve bu nedenle bazı kırgınlıkların gerçekleşebilecektir. Bu kırgınlıkları CHP’nin düzeltmesi gerekiyor. Aynı zamanda bu kırgınlıkların nedeni ön seçim olmamasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

"Ön Seçim Olmalı"

CHP Üyelerine adayların sorulması gerektiğinin altını çizen Aytuğ Atıcı, "CHP'de bir kaos var diyemem. Fakat CHP'de şimdilik seçmende ve üyelerimiz de bir miktar huzursuzluk var. Bu huzursuzluk hemen hemen bütün yerel seçimler öncesinde kendini gösterir. Yerel seçimlerin genel seçimlerden farkı vardır. Genel seçimler de Türkiye genelinde sadece 600 kişi aday yapılır milletvekilliği olarak fakat yerel seçimler de 10 binden fazla insan aday gösteriliyor. Sadece Belediye başkanı olarak yaklaşık 1.400 kişi aday gösteriliyor. Belediye meclis üyelerini de bunun içerisine kattığınız zaman bu rakam Elbette ki 10 binleri geçiyor. O yüzden ne kadar çok aday belirlenecekse başvuru sayısı o kadar fazladır. Bu nedenle başvuranlar arasından bir seçim yapmak zorunda kaldığınız da seçilmeyenlerde bir miktar sıkıntı yaşıyor. Ancak bu yeni bir olay değil. Bu aslında 1950'den bu yana karşımıza çıkan bir hadise. Bunu engellemenin yolunu bulmamız gerekiyordu CHP olarak. Yani Ak parti'de, MHP'de, HDP'de öyle büyük aday tartışmaları yaşanmaz. Çünkü oradaki sistem başından beri genel merkeze endekslidir. Fakat CHP kendisini devrimci bir parti olarak tanımladığı için ve tüzüğünde de belirttiği üzere çağdaş demokratik sol bir parti olarak belirlediği için burada üyenin sözünün çok kıymetli olması gerekir. Üye partide aday belirlemede söz sahibi olamıyorsa ki burada olamadı bir kırgınlık oluyor. Bizi bunu engellememiz gerekiyordu. Bu sadece bu yönetiminin sorunu değil Kılıçdaroğlu dönemi de böyleydi, Baykal dönemi de insanlar bir kargaşa halinde başvuru da bulunurdular. Çünkü yöntem kesin olarak belli değildi. Şimdi yeni gelen yönetim değişim ile yola çıktı değişim deyip aynı şeyleri yapınca bu sefer kırgınlıkların sayısı biraz daha artmış oldu." şeklinde konuştu.

"Lafa Bakarım Laf mı?"

Aday olmadığı için CHP'yi eleştirenlere tepki gösteren Atıcı "Herhangi bir partiden aday gösterilmediği için istifa etmişse birisi ya da kendi istediği kişi aday gösterilmemişse veya istemediği bir kişi aday gösterildiyse bu sebeplerden dolayı istifa ediyor ise ben bunu tartışmam tartışacak bir şey de bulamam o sözleri de dikkate almam. Yani işte CHP'yi kötüleyen ya da CHP içerisinde yaşananları anlatan kişilerin sözüne itibar etmem. Çünkü bir laf vardı Lafa bakarım laf mı? diye bir de söyleyene bakarım adam mı? diye o yüzden lafa bakmak lazım bir de söyleyen kişiye bakmak lazım ama eğer CHP'yi eleştiren kişi CHP içerisinde kalmaya devam ederek bu eleştirileri yapıyorsa o zaman başımın üstünde yeri var. Yani insanlar kendi bağımsız isimleri ile seçime girip kazanırlarsa elbette ki siyasi özgür ağırlıkları yüksektir. Yani kısacası partinin adıyla seçime girip partinin logosu ile seçim kampanyası yürütüp ondan sonra bir dahaki sefere aday gösterilmediğinde çekip gitmek hele başka bir partiye geçmek doğru değildir." diye ifade etti.

"Böyle bir olay varsa vah halimize"

İmamoğlu’nun adayları belirlediğine yönelik iddialara cevap veren Atıcı "Belediye Başkan adaylarını Erkem İmamoğlu mu? belirliyor bu konu da bir bilgim yok ancak gerçekten böyle bir şey varsa durum çok vahim demektir. Yani bırakın İmamoğlunu Özgür Özel'in bile tek başına ya da parti meclisinin karar alarak aday belirlemesi anti demokratiktir. Bütün adayların kayıtlı üyeler tarafından belirlenmesi gerekir yani siz CHP üyesi olarak aday geldiğinde alkışlayacaksınız gideceksiniz oy vereceksiniz, afişini asacaksınız bütün bunları yapacaksınız ama aday belirlemeye gelindiğinde sen bu işten anlamazsın denilecek bu doğru değil." ifadelerini kullandı.

"YRP ve AKP Anlaşacak"

Seçime az bir süre kala Yeniden Refah Partisi ve Ak Partinin anlaşabileceğini vurgulayan Aytuğ Atıcı "Yeniden Refah Partisi ile Ak Parti bir antlaşma yapacağını düşünüyorum. Yeniden Refah Partisi Ak Partinin ideolojisi ile yakın bir parti dir. Milli görüş geleneğinden gelmekte olan bir partidir ve Erbakan'ın ideolojisinin devamı olduğunu iddia eden bir partidir ve Ak Partide bu ideolojinin içerisinden çıkmış ama daha sonra kendi yoluna devam etmiş. Milli görüşten de uzaklaştığı söylenen bir parti konumuna gelmiştir. O nedenle eğer Yeniden Refah partisi aday çıkarırsa Ak Parti'nin işine yaramaz o nedenle bunu çok iyi bildikleri için özellikle de İstanbul'da Ak Parti Ve Yeniden Refah partisinin anlaşmaya gideceğini düşünüyorum. Tabi eğer anlaşma yapılamazsa Yeniden Refah Partisi adayını bildirecektir ancak ben pazarlıkların devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir