Ayakkabıcılar ayakta durmaya Çalışıyor

Ayakkabıcılar ayakta durmaya Çalışıyor
Samsun Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş, Uzak Doğu’dan gelen ithal ayakkabıların sektöre büyük darbe vurduğunu, televizyon ve internet üzerinden yapılan satışların piyasayı çıkmaza soktuğunu söyledi.

 

Adnan Konaş, ayakkabı sektörünün sıkıntılı bir dönem içinde olduğunu belirtti. Konaş, Uzak Doğu’dan gelen ithal ayakkabıların ucuz satılması ve televizyon ile internet üzerinden yapılan satışların sektöre büyük darbe vurduğunu kaydetti.

Adnan Konaş, Uzak Doğu’dan gelen ürünlerin her sektöre olduğu gibi ayakkabı sektörüne de büyük darbe vurduğunu belirterek, "İthal ürünler albenisi yüksek aksesuarlarla ve çok düşük fiyatlarla satıldığı için ilgi görmekte. Gösterişi fazla olan bu ayakkabılar insanlar tarafından tercih edilmekte. Ancak bu ürünler kalitesiz ve sağlıksız. Bu ürünlerin ayak mantarı, varis, damar sertliği, siyatik ve romatizmal hastalıklara neden olduğu bilinmekte. Vatandaş kar ettiğini sanarken hem sağlığını riske ediyor hem de parasını çöpe atıyor. Vatandaşlardan sağlıklarını düşünerek ithal ürünlerden uzak durmalarını istiyoruz" dedi.

Samsun Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş, el emeği ve göz nuru dökerek geçimini sağlayan esnaf ve sanatkarın yaşadığı mağduriyeti gidermek için gereken tedbirlerin alınması konusunda federasyon düzeyinde girişim yaptıklarını belirterek, "Ayakkabı imalatçı ve satıcı esnafı iş yapamaz durumda. Sektörün durumu iyi değil. Federasyonumuz ithal ürünler konusunda bazı girişimlerde bulundu. Devlet tarafından bazı tedbirler alındı ancak bunlar yeterli değil. Öte yandan sektöre bir darbe de televizyon ve internet üzerinden yapılan satışlar vurmakta. Federasyonumuz esnaftan ve vatandaştan gelen şikayetler üzerine bu konuda da ilgili bakanlıklar düzeyinde girişimlerini yapmıştır. Esnafın ve vatandaşın mağdur olmasını önlemek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel